• četvrtak, 18. april 2024.
Obeležen dan Civilne zaštite
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Obeležen dan Civilne zaštite

2. mart 2017. godine

Sremska Mitrovica – Prvi mart, Svetski dan Civilne zaštite, obeležen je svečanom sednicom Odeljenja za vanredne situacije Policijske uprave i u Sremskoj Mitrovici. Pored predstavnika Odeljenja, Policijske uprave, svečanosti su prisusvoali i predstavnici sremskih samouprava, a kako je istakao predsednik mitrovačkog parlamenta Tomislav Janković, ponovno uspostavljanje Civilne zaštite na teritoriji Grada jedan je od prioriteta u narednom period. On je podvukao značaj koji je Civilna zaštita imala u prošlosti, istakavši da je potreba za njenim postojanjem poslednji put posvedočena prilikom poplava 2014. godine.

Kako je istakao prvi čovek Odeljenja za vanredne situacije PU Sremska Mitrovica, Stevan Pejić, u toku je formiranje jedinice opšte namene na nivou Grada Sremska Mitrovica uveliko je u toku. Prema rasporedu, sam Grad ima jedninicu snage jedne čete, jedan vod predviđen je za Laćarak kao i 20 samostalnih odelenja u seoskim sredinama.  U po dva naseljena mesta formira se jedno odeljenje za Bešenovo i Bešenovački Prnjavor, Grgurevce i Šuljam, Divoš i Staru Bingulu, odnosno Ležimir i Šišatovac. Ukupan broj obveznika koji će postati deo Civilne zaštite je oko 300  i biće angažovani u devet gradskih i 25 seoskih mesnih zajednica.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: