• ponedeljak, 16. jun 2025.
Tamara Prodanović od medenjaka napravila brend
Reportaža | Inđija
0 Komentara

Tamara Prodanović od medenjaka napravila brend

14. februar 2017. godine

Tamara je kao tajni sastojak dodala puno ljubavi, strpljenja i veliku dozu umetnosti i na taj način dala mnogim ženama sjajan primer samozapošljavanja – Porudžbine stižu iz svih krajeva sveta

Piše: M. Balabanović

Kada je pre sedam godina počela iz hobija da pravi medenjake, Tamara Prodanović iz Inđije nije ni slutila da će njen proizvod stići i do daleke Rusije i Amerike.  Kako je preporuka najbolja reklama, tako je i njen medenjak postao zaštitni znak mnogih dečijih rođendana, venčanja i promocija. U kolač napravljen po starinskom receptu od meda, jaja, brašna i maslaca, Tamara je kao tajni sastojak dodala puno ljubavi, strpljenja i veliku dozu umetnosti i na taj način dala mnogim ženama sjajan primer samozapošljavanja. Tamara poručuje svima da pronađu ono što vole da rade i da se maksimalno posvete tome , onda uspeh neće izostati.

Tamarini medenjaci– Počela sam ovim poslom da se bavim pre sedam godina, napre iz hobija i za svoju dušu, a onda je rodbina počela da se interesuje i prijatelji. Pošto se radi o sto posto ručnoj izradi, od pripreme testa, pečenja, glaziranja i pakovanja, samim tim ostajem dosledna maloj kućnoj proizvodnji i, iznad svega, kvalitetu – počinje priču Tamara.

– Kada je reč o tehnici rada tu sam, čini mi se, dosta napredovala i usavršila posao, obraćam pažnju na detalje da medenjaci budu još lepši i realniji da sve izgleda perfektno. Trudim se da izađem u susret mušterijama i ispunim njihove zahteve – navodi ova mlada žena i kaže da je počela da primenjuje novu tehniku koja zahteva više vremena i truda.

Tamara podseća da se svi medenjaci rade ručno, te da je oko novogodišnjih praznika radila punom parom. Iz male kućne radionice izašlo je oko 700 medenjaka sa raznim motivima, od Diznijevih junaka do prazničnih motiva. Još uvek ne može da izbroji količinu do sada napravljenih, a i ne trudi se. Najvažnije je raditi iz srca, sa puno ljubavi..

– Najvažniji je zadovoljan klijent i to mi je prioritet. Kroz moj posao sam stekla divna poznanstva i doživela prelepe trenutke druženja na raznoraznim  manifestacijama – ističe ona.

Tamara sa porodicomTamarin radni dan traje od 7 sati ujutru, a često ume da bude aktivna i do par sati nakon ponoći. S obzirom da je majka blizanaca, trudi se da uskladi svakodnevne obaveze i njen posao koji je ispočetka krenuo kao hobi, a pretvorio se u ozbiljnu proizvodnju.

– U šali volim da kažem da nikome ne mogu dati moje ruke i oči, pa zato i dalje radim sama. Suprug mi pomaže kada se pripremaju velike porudžbine i to oko donje glazure i pripreme za pakovanje. Inače, u ovom poslu nema neke velike serijske proizvodnje, zato što ne postoje mašine koje bi radile. Svuda u svetu se dekorisanje kolača tretira kao umetnost pojedinca i svaka ličnost koja ovo radi ima svoj prepoznatljivi stil –  navodi Tamara i ističe da je postala prepoznatljiva po preciznosti i detaljima. – Volim da svaki kolač bude pun detalja od boje do linija i da se na njemu vidi utrošeno vreme i trud.

U Tamarinu radionicu porudžbine stižu sa svih krajeva sveta, od Amerike  i Rusije, do Nemačke, Austrije i zemalja u regionu. Kako kaže, u poslednje vreme njeni medenjaci su najpopularniji na punoletstvima i na proslavama kompanija koji žele da iznenade svoje klijente.

Tamarin medenjak je postao prepoznatnjiv svuda, ne preko noći, već istinskim trudom, radom i iznad svega velikim talentom. Kako ona na kraju poručuje, trudiće se da i dalje njen brend bude asocijacija za dobar i kvalitetan proizvod.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar