• utorak, 23. april 2024.
Diploma našem novinaru na 21. INTERFER-U
Društvo | Vesti
0 Komentara

Diploma našem novinaru na 21. INTERFER-U

9. oktobar 2016. godine

Apatin –  Na Internacionalnom festivalu repotaže INTERFER, novinar “Sremskih novina” Stevo Lapčević nagrađen je diplomom u kategoriji novinskih reportaža za reportažu “Dete koje je postalo čovek”, objavljenu u našem listu drugog marta ove godine.

Prizanje je naš novinar dobio u izuzetnoj konkurenciji više od 300 reportaža, a takmičilo se u pet kategorija: TV, radio, novinska, foto i društveno-odgovorna reportaža.

Kako je saoštila direktorka 21. INTERFER-a „Zlatna Nika“ Tamara Popov, na ovogodišnjem festivalu bilo je prijavljeno više od 300 reportaža iz naše zemlje, regiona i zemalja sveta. Pored Srbije, u konkurenciji su bili radovi iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, Republike Srpske, kao i Italije, Rusije, Austrije, Češke, Irske, Ukrajine, ali i SAD, Australije, Nigerije, Irana, Azerbejdžana i drugih zemalja.

GRAND PRIX  21. INTERFER-a “Zlatna Nika” 2016 dobila je Jasna Đurović za reportažu  “Kolevka”, emitovanu na TV Prva.

U kategoriji novinskh reportaža prvu nagradu dobio je Boris Subašić, za reportažu “Preživi samo onaj ko veruje”, Večernje novosti, dve ravnooravne druge nagrade Jelena Petković, za reportažu “Hrabro srce baka Kate”, Frankfurtske vesti i Zoran Šaponjić za reportažu “Svetlana majka hrabrost i njenih šestoro”, Kurir, Iskra, a treću nagradu Sandra Zekić za priču , “Šta sam naučila od azilanata u Srbiji”, VICE.

Diplome u ovoj kategoriji dobili su: Jelena Matijević, Večernje novosti, Yasaman Nazari iz Azerbejdžana i Stevo Lapčević iz Sremskih novina.

Svečana dodela priznanja 21. INTERFER-a odražana je danas u Kulturnom centru u Apatinu.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: