• petak, 19. april 2024.
Problem animalnog otpada rešiti pre starta „Mitrosa“
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Problem animalnog otpada rešiti pre starta „Mitrosa“

4. februar 2016. godine

Sremska Mitrovica – Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović pozvao je Ministarstvo poljoprivrede i Vladu Srbije da što pre reše problem sa odlaganjem animalnog otpada.

– Postojeći pravnilnici zabranjuju korišćenje stočnih jama, a niko ne kaže šta raditi sa animalnim otpadom kada kafilerije ne mogu da ga preuzmu. Trošimo ogromne pare da privremeno saniramo probleme, a ništa se trajno ne rešava. Došli smo u apsurdnu situaciju i  apelujem na Ministarstvo poljoprivrede i na Vladu Srbije da povodom animalnog otpada nešto učine – rekao je Nedimović. – Ako se ovaj problem pod hitno ne reši, ne smem ni da pomislim šta će se dogoditi kada „Mitros“ počne da radi. Imamo i stočare koji traže da se taj problem reši. A sada se sve rešava tako što grad troši ogromna sredstva da čisti njive, kanale i lokalne puteve od uginule stoke, a taj novac možemo uptrebiti tako što bi subvecnionisali građane da animalni otpad odlažu u sabirne centre i da ga potom odvozimo u kafilerije. Mi u ovom trenutku nemamo takvu kafileriju.

On ukazuje da će, ako se problem brzo ne reši,  sa dolaskom proleća i leta i visokih temperatura „nastati pravi haos“.

– Mi ćemo u Laćarku čistiti poljske puteve i okolinu sela od animalnog otpada na primitivan način jer će se zakopavati animalni otpad. Onda će neko doći da nam prigovori da to radimo na nezakonit način. Neka neko od odgovornih onda kaže šta i kako da uradimo na zakonit način, kako da uklonimo animalni otpad ako nema kafilerije spremne da ga preuzme, a ne smemo da ga zakopamo. Odvojili smo sredstva za te namene, ali neka nam samo kažu gde da nosimo animalni otpad – poručio je Nedimović.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: