• četvrtak, 18. april 2024.
KONCERTI FOLKLORA PO MITROVAČKIM SELIMA
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

KONCERTI FOLKLORA PO MITROVAČKIM SELIMA

18. februar 2016. godine

Sremska Mitrovica – Vođeni idejom o izjednačavanju kvaliteta života na gradskom i seoskom području, Centar za kulturu „Sirmijumart“, u saradnji sa Agencijom za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, organizuje koncerte Folklornog ansambla „Branko Radičević“ po selima sa teritorije Grada.

Celovečernji koncerti folklora, uz pratnju Narodnog orkestra, održaće se tokom februara, marta i aprila 2016. godine, a ulaz na sve koncerte je besplatan.

KARAVANŽelja je da se mladi animiraju i pokrene rad folklornih sekcija radi očuvanja tradicije i razvoja kulture i folklornog stvaralaštva, posebno u selima u kojima ovakve sekcije ne postoje. Podizanje kvaliteta života na seoskom području podrazumeva bogate kulturne sadržaje koje ima grad, pa je za očekivati da se uskoro i druge ustanove kulture u većem obimu predstave u mitrovačkim selima.

Karavan FA „Branko Radičević“, koji deluje pri “Sirmijumartu”, posetiće sledeća sela:

– Kuzmin, Dom kulture, petak, 19. februar 2016. u 20:00

– Ravnje, Dom kulture, petak, 04. mart 2016. u 20:00

– Šašinci, Dom kulture, petak 18. mart 2016. u 20:00

– Noćaj, sala OŠ “D. R. Narod” 25. mart 2016. u 20:00

– Divoš, Dom kulture, petak, 1. april 2016. u 20:00

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: