• nedelja, 3. decembar 2023.
“OTVORENI DAN”
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

“OTVORENI DAN”

27. maj 2015. godine

Sremska Mitrovica – Jedinice 1.brigade kopnene Vojske u Garnizonu Sremska Mitrovica u Subotu 30. maja po četvrti put organizuju „Otvoreni dan“ od 9 do 14 časova u kasarni „Boško Palkovljević Pinki“ u Sremskoj Mitrovici. Prema rečima potpukovnika Slobodana Stankovića, komadanta Granizona Sremska Mitrovica ova akcija se sprovodi u cilju boljeg međusobnog razumevanja, približavanja i upoznavanja javnosti sa organizacijom života i rada u jedinicama 1. brigade Kopnene Vojske.

– U toku akcije biće prikazan deo operativnih sposobnosti jedinica koji podrazumeva prikaz sredstava ratne tehnike kao i prikaz veština i sposobnosti pripadnika jedinica iz Garnizona Sremska Mitrovica. Svim posetiocima biće omogućeno razgledanje i rukovanje pojedinim sredstvima i naoružanjem, vožnja borbenim vozilima i obilazak prostorija u kojima vojnici žive i rade – rekao je potpukovnik Stanković.

U saradnji sa gradskim organima vlasti organizuje se posebna izložba fotografija iz Velikog rata, kulturno-umetnički program i humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi i potpisivanje donorskih kartica. Takođe posetioci će moći da prisustvuju i sportskom nadmetanju između pripadnika Garnizona i ekipe Grada Sremske Mitrovice.

U saradnji sa gradskim organima vlasti organizuje se posebna izložba fotografija iz Velikog rata autora, kulturno-umetnički program i humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi i potpisivanje donorskih kartica. Takođe posetioci će moći da prisustvuju i sportskom nadmetanju između pripadnika Garnizona i ekipe Grada Sremske Mitrovice.

U znak podrške ove akcije Grad Sremska Mitrovica je za subotu organizovao besplatan prevoz za sve zainteresovane građane sa više lokacija: 1. Grgurevci – Bešenovo – kasarna, 2. Kuzmin – Martinci – Laćarak – kasarna, 3. Divoš – Čalma – Laćarak – kasarna. Svi autobusi polaze u 9 časova ispred osnovnih škola, a građani će u autobusima dobiti informacije o detaljima u vezi sa povratkom. Za Mitrovčane će prevoz biti organizovan u 10 časova od PSC „Pinki“ do kasarne.

Svojevrsnu najavu događaja Mitrovčani će moći da vide na gradskom trgu, u četvrtak, 28. maja u vremenu od 11 do 13 časova.

M. T. – M. M.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: