• ponedeljak, 20. maj 2024.
Sava i dalje raste
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Sava i dalje raste

9. avgust 2014. godine

Vodostaj reke Save kod Sremske MitroviceVodostaj reke Save kod Sremske MitroviceVodostaj reke Save kod Sremske MitroviceSava kod SM devetog avgusta 2014Sremska Mitrovica – Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, vodostaj Save kod Mitrovice danas bi trebalo da dostigne 565, a vrh od 570 centimetara očekuje se u nedelju 10. avgusta. Već u ponedeljak Sava kod Mitrovice  trebalo bi da se spusti na 550, a u utorak na 520 centimetara.

Ovi vodostaji, kažu stručnjaci, ne bi trebalo da ugroze branjeno područje, ali su službe JVP Vode Vojvodine i vodoprivrednih preduzeća u Sremu u stanju pripravnosti jer majski prodori nasipa na Savi u Hrvatskoj još nisu sanirani. U Hrvatskim vodama tvrde da su ipak preduzeli sve mere kako do novog izlivanja Save ne bi došlo, na njihovu, a zatim i na našu branjenu teritoriju.
Vodostaj reke Save kod Sremske Mitrovice– Posećamo redovna odbrana na Savi kod Sremske Mitrovice uvodi se kada vodostaj prevaziđe 650, a vanredna kada premaši 750 centimetara. Napominjemo, ipak da proglašenje odbrane ne zavisi  samo od visine vodostaja, navodi se u saopštenju JVP Vode Vojvodine.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: