• četvrtak, 22. februar 2024.
Sveštenstvo obišlo poplavljena sela
Vesti | Šid
0 Komentara

Sveštenstvo obišlo poplavljena sela

21. maj 2014. godine

Jamena – Episkop sremski Vasilije zajedno sa episkopom banatskim Nikanorom i episkopom istočnoameričkim Mitrofanom, u pratnji arhijerejskog namesnika šidskog Radomira Mišića, prote Milorada Dušanića paroha morovićko-jamenskog, jereja Ratka Nonkovića paroha vašičanskog i jereja Milana Pršića paroha adaševačkog, obišli su juče poplavljena područja u šidskim selima i upoznali se sa stanjem u ugroženim parohijama, kao i sa evakuacijom stanovništva u Moroviću.

Po rečima prote Milorada Dušanića, poplavni talas koji je zahvatio Jamenu nije poplavio tamošnju crkvu jer se ona nalazi na blagom uzvišenju, dok su svi meštani sela evakuisani. U razgovoru sa sveštenstvom episkop sremski Vasilije je napomenuo da se sveštenstvo organizuje u sakupljanju potrebne pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

(Foto jerej Ratko Nonković)

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: