• četvrtak, 13. jun 2024.
Obnova Srbije počinje sa obnovom poljoprivrede
Vesti
0 Komentara

Obnova Srbije počinje sa obnovom poljoprivrede

21. maj 2014. godine

P5210129Nakon što je uspešno sanirala posledice prvog udara poplavnog talasa i nakon što se upustila u borbu protiv klizišta, iriška opština rešila je da pomogne ne samo susedne sremske opštine, nego i sve one koji su u poplavama postradali. U tom smislu, Krizni štab Iriga organizovao je i humanitarnu akciju prikupljanja hrane za stoku koja će, kako nam je rekao zamenik predsednika Opštine i član Kriznog štaba Stevan Kazimirović, biti upućena u one krajeve Srbije koji su najviše postradali.

– Kada je bilo najteže na nasipima, slali smo pomoć u ljudstvu, a evo sada to činimo i sakupljajući stočnu hranu. Mi smo poljoprivredni kraj i znamo koliko je važno obezbediti pogotovo u ovakvim uslovima redovnu i kvalitetnu ishranu za stoku, jer tek kad ovo sve prođe dolazi faza obnove, a tu će poljoprivreda igrati posebno značajnu ulogu. Od stepena obnove poljoprivrede, zavisiće i sveopšta obnova Srbije, smatra Kazimitović.

P5210127Čitavom akcijom koja se sprovedi na teritoriji cele opštine, koordinira iriška Agencija za ruralni razvoj, sakuplja se tritikal, ječam, pšenica, kukuruz, detelina, seno, slama… Ovom prilikom pozivamo sve ljude dobre volje da se priključe ovoj akciji.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: