• Wednesday, 25. May 2022.
Neispravna voda u devet sela pećinačke opštine
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

Neispravna voda u devet sela pećinačke opštine

21. May 2014. godine

laboratorija zzjzSremska Mitrovica – Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) u Sremskoj Mitrovici saopštio je da je utvrđena mikrobiološka neispravnost vode za piće u vodovodima devet sela pećinačke opštine i da je zbog toga u tim selima obustavljeno vodosnabdevanje. Zavod je saopštio i da je u cetralnim gradskim vodovodima u Sremu stanje zadovoljavajuće, a vodonabdevanje uredno i normalno.

Saopštenje ZZJZ prenosimo u celosti.

Epidemiološka situacija na teritoriji sremskog okruga na dan 21.05.2014 do 14 časova

Stanje u centralnim gradskim vodovodima sremskog okruga Šid, Sremska Mitrovica, Ruma, Inđija, Stara Pazova je zadovoljavajuće. Vodosnabdevanje je uredno i normalno funkcioniše. Organizovana su dežurstva, prati se koncentracija rezidualnog hlora i pritisak vode u mreži.  Do sada nije bilo prekida u vodosnabdevanju.

Obustaljeno je snabdevanje u sledećim vodovodima: Pokrajinski sanitarni inspektor proglasio vodu neispravnom – u Ašanji, Brestaču, Deču, Karlovčiću, Prhovu, Donjem Tovarniku, Ogaru i Obrežu, usled mikrobiološke neispravnosti uzoraka od 17.05.2014. godine, nakon dostavljenih analiza izvršenih u IZJZ Vojvodine. U Sremskim Mihaljevcima je takođe mikrobiološki neispravna voda i nije za piće. Obavešten sanitarni inspektor.

Trenutno se vrši uzorkovanje vode za piće iz šidskog, rumskog i sremskomitrovačkog vodovoda kao i arteških česmi u opštini Sremska Mitrovica.

 

Dr Zinaida Sretenović, Dežurni spec.higijene

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: