• petak, 14. jun 2024.
Nemački kao maternji!
Vesti
0 Komentara

Nemački kao maternji!

14. mart 2014. godine
Potpisivanje Sporazuma u Mitrovačkoj gimnaziji

Potpisivanje Sporazuma u Mitrovačkoj gimnaziji

Sremska Mitrovica – U cilju unapređenja nastave nemačkog jezika na teritoriji Sremske Mitrovice  u Mitrovačkoj gimnaziji upriličeno je potpisivanje Sporazuma o razumevanju u pogledu saradnje između Grada Sremska Mitrovica, Mitrovačke gimnazije i Osnovnih škola „Jovan Jovanović Zmaj“, „Boško Palkovljević Pinki“ i „Jovan Popović“ i pedagoškog savetnika Savezne Republike Nemačke, izaslanog od Centralnog odbora za školsko u inostranstvu dr Borisa Menrata.

Ovim Sporazumom, kojeg su pored Borisa Menrata potpisali direktori pomenutih škola, te zamenik gradonačelnika Tomislav Janković, stvoreni su, kako je istakla direktorka Gimnazije Mirjana Đorđević, svi preduslovi za kvalitetniju nastavu nemačkog jezika.

Ovakvi programi se sprovode u više od 65 zemalja sveta, njima je obuhvaćeno preko 900 škola iz kojih na godišnjem nivou, čak 51.000 kandidata izlazi na polaganje ispita. Za sprovođenje samog ispita biće zadužen Centralni odbor za školstvo u inostrantvu, a ocenjivanje pismenog dela ispita sprovodiće se u centrali u Nemačkoj .

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: