• subota, 20. april 2024.
Gradi se hladnjača i uređuje park
Vesti | Irig
1 Komentar

Gradi se hladnjača i uređuje park

22. februar 2014. godine
Projekat budućeg parka

Projekat budućeg parka

Irig – Devetnaesta po redu sednica Skupštine opštine Irig, održana je  u četvrtak. Na dnevnom redu našlo se 17 tačaka među kojima i razmatranje predloga i donošenje Odluke o rebalansu budžeta Opštine za tekuću godinu čijim su usvajanjem, kako ističe zamenik predsednika Opštine Stevan Kazimirović stvoreni i finansijski uslovi da se uskoro raspiše tender i nakon uređenja Vinske ulice, krene sa radovima na uređenju centralnog iriškog parka.

– Rebalans je urađen iz dva razloga. Prvi je donošenje odluke o sređivanju parka u samom Irigu, a drugi je izdvajanje sredstava u iznosu od tri miliona dinara za izradu proejktne dokumentacije za Dom kulture u Vrdniku. Što se tiče parka, imamo izrađene projekte koji su prošli i u narednih mesec, mesec i po dana očekujemo raspisivanje i realizaciju tendera tako da bi se u aprilu trebalo krenuti sa radovima. Park će pokrivati istu površinu, ali će biti uređen behatonom koji će se protezati do Doma kulture, a u narednom periodu planiramo da krenemo i u posao sa uređenjem platoa i kaskada kod Doma kulture, istakao je Kazimirović i dodao da je za uređenje vrdničke Kasine iz Fonda za razvoj AP Vojvodine izdvojeno 25 miliona dinara koji su takođe bili predmet rebalansa.

Odbornici su  jednoglasno doneli i Odluku o pristupanju izradi plana detaljne regulacije u katastarskoj opštini Jazak Selo čime su stvoreni uslovi i za početak izgradnje hladnjače, kako u lokalnoj samoupravi ističu, najveće ne samo u Sremu nego i u čitavom regionu i koja će služiti iriškim voćarima i njihovom udruženju.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

Jedno reagovanje na “Gradi se hladnjača i uređuje park”

  1. milica kaže:

    REBALANS JE RADJEN JER NEMATE PARA NI ZA PLATE..
    UZELI STE KREDIT OD 15 MILIONA DA BI PODELILI PLATE SRAM VAS BILO

Ostavi komentar

%d bloggers like this: