• utorak, 16. april 2024.
Svi su voleli tog “malog čoveka” velikog srca
Kultura | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Svi su voleli tog “malog čoveka” velikog srca

13. januar 2014. godine

jusa-colSremska Mitrovica – Bilo je to pre više godina. Sasvim slučano, kako se to često zbiva, lutajući internetom i tražeći poznata lica iz moje mladosti, nabasao sam na tekst o Jusi. Pročitao sam ga i setio je čoveka koga sam poznavao, čini mi se,od kadase doselio u Sremsku Mitrovicu, kaže poznati karikaturista Petar Pismestrović (1951), koji je među prvima podržao ideju o podizanju spomenika Šefku Alimanoviću Jusi. Rođeni Mitrovčanin, Pismestrović već decenijama živi u Austriji i radi za tamošnji list “Kleine Zeitung”.

– Ljudi u komentarima na fejsuoduševljeno govore o Jusi, kao da je bio neka zvezda, a ne običan mali čovek, uz to prosjak, pa i Ciganin, što nije baš uvek prednostpored ostalog, kaže Petar Pismestrović.  

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: