• utorak, 28. novembar 2023.
Izbori u pet mesnih zajednica
Vesti | Irig
2 Komentara

Izbori u pet mesnih zajednica

21. januar 2014. godine

Stevan KazimirovićIrirg – Krajem prošle godine, istekli su mandati saveta pet iriških mesnih zajednica i to u MZ Irig, Vrdnik, Rivica, Šatrinci i Krušedol Prnjavor. U navedenim lokalnim samoupravama, shodno odluci opštinskog Veća, uvedeni biće uvedeni privremeni organi uprave koji će vršiti vlast sve do momenta konačnog raspisivanja izbora. Privremeni organi brje predsednika i dva člana i kako ističe zamenik predsednika Opštine Stevan Kazimirović, pri izboru članova nije se vodilo računa o partijskoj pripadnosti nego su se prevashodno tražili oni koji će svojim radom omogućiti nesmetno funkcionisanje navedenih mesnih zajednica do izbora koji se očekuju najkasnije za šest meseci.

– Privremeni organi će prema oduci Veća upravljati savetima sa polugodišnjim mandatom, ali ako budu raspisani vanredni izbori o kojima se govori i mi bi istovremeno raspisali izbore za savete, ističe Kazimirović.

Inače, recimo još i to da se i u iriškoj Opštini beleži trend sve manje izlaznosti birača na izbore za savete mesnih zajednica, a kao razlog tome najčešće se navodi radikalno smanjenje nadležnosti istih. Ista je situacija i sa kandidovanjem, a sve više se govori i o tome da bi bilo najkorisnije da se umesto Saveta čije se ingerencije svode na minimum uvedu opštinski službenici.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

2 reagovanja na “Izbori u pet mesnih zajednica”

  1. milica kaže:

    PA STO IH NE RASPISASTE ZAJEDNO SA PARLAMENTARNIM?

  2. vrdnik kaže:

    pa gde smeju lopovi da raspisu bilo koje izbore nema vise ko da glasa za njih bodjavi ds lsv js ns.
    svi smo za sns

Ostavi komentar

%d bloggers like this: