• petak, 19. april 2024.
Dan magaraca
Vesti
0 Komentara

Dan magaraca

29. april 2013. godine

Dan magaraca

Zasavica – Ovogodišnji, četvrti po redu Dan magaraca, održan  na Specijalnom rezervatu prirode „Zasavica“, još jednom je potvrdio da ova jedinstvena oaza ima šta da ponudi zaljubljenicima u pridodne lepote, ali i da njeno osoblje, na čelu sa upravnikom Slobodanom Simićem i te kako vodi računa o očuvanju starih sremačkih tradicija kako u domenu uzgajanja stoke, pre svega svinja mangulica i magaraca, tako i u tehnikama pripreme specijaliteta od njihovog mesa.

Mnogobrojni gosti iz regiona i šire, koji su  posetili SRP „Zasavicu“, imali su jedinstvenu priliku da prisustvuju svetskom takmičenju u pravljenju magarećeg paprikaša, da ga degustiraju, da se vozaju magarećim taksijem, da probaju na daleko čuveni zasavički sir od magarećeg mleka „pule“, da, već prema svjoj volji kupe ili probaju ništa manje poznate sapune i kreme od magarećeg mleka, dok su za posebne sladokusce na meniju bili i specijaliteti od mangulice.

Čitav program upotpunjen je i razgovorima o lečenju bolesti proizvodima od magarećeg mleka kao i lečenju medicinskih stanja radom sa životinjama.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: