• nedelja, 25. februar 2024.
Održana prezentacija poljomehanizacije
Poljoprivreda
0 Komentara

Održana prezentacija poljomehanizacije

29. avgust 2012. godine

Razgledanje mehanizacije

Poljoprivredna stručna služba Sremska Mitrovica u saradnji sa kompanijom “Agroteh” organizovala je protekle srede prezentaciju poljoprivredne mehanizacije.

Kako je istakao direktor PSS Sremska Mitrovica Lale Andonović, bila je to jedinstvena prilika da se proizvođači upoznaju sa najnovijom poljoprivrednom mehnizacijiom koja će se u vremenu koje dolazi sve više koristiti.

U svom obraćanju poljoprivrednicima koji su protekle srede posetili laćarački zabran, Milan Doroslovac, menadžer prodaje u firmi “Agroteh” istakao je da će klimatske promene koje su evidentne naterati poljoprivrednike da u što skorije vreme osavremene svoju mehanizaciju jer je to, kako je je rekao, osnovni preduslov uspešnog rada.

– Poljoprivrednici su imali priliku da vide najsavremenija dostignuća stranih brendova, pre svega sve po popularnije firme “Flogelnot”. Pored toga, izložili smo i proizvode nemačkog proizvođača prikolica i mašina za transport “Frigel”, kao i najnoviji traktor turskog proizvođača “Armatrak”. Radi se o univerzalnom traktoru, odlično opremaljenom, koji je dobar za sve uslove i poslove i koji je nov na našem tržištu. Bio je predstavljen i telehender nemačke firme “Vajdeman” koji je zbog svojih malih dimenzija i izuzetne podizne moći od 1200 kilograma veoma pogodan za male farme kakvih kod nas ima najviše. Na krjau, poljoprivrednici su mogli da vide i mašine za konzervacijsku opremu – grubere, kratke tanjirače, podrivače “Framest” i valjak “Kembridž”, ističe Doroslovac i dodaje da je čitava prezentacija podeljena na dva dela, stacionarni i prezentaciju na radu.

Organizovanjem ove prezentacije sremskomitrovačka Poljoprivredna stručna služba, kako je istakao Milan Plavšić, želela je da poljoprivrednicima ukaže na značaj uvođenja novih poljoprivrednih mašina u rad.

– Starije mašine a što je logično i za očekivati, lošije i rade, tako da je osavremenjivanje tehnologija obrade zmljišta neophodno ako se želi kvalitetniji učinak, rekao je Plavšić.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: