• četvrtak, 18. april 2024.
Sremci znaju šta je lepo i ukusno
Vesti | Beočin
0 Komentara

Sremci znaju šta je lepo i ukusno

23. april 2012. godine

Vinar i slikar Đorđe Vojnović

Rakovac – Tradicionalni Festival hrane “Al’ se nekad dobro jelo, baš”, koji organizuje mesno Udruženje žena “Gorska ruža”, i ovog proleća, 21. aprila, uspešno je održan u prisustvu nekoliko stotina posetilaca. Zapaženo je učešće velikog broja ženskih udruženja, proizvođača vina i meda, izloženi su raznovrsni umetnički radovi i narodne rukotvorine, kuvalo se i degustiralo, igralo, pevalo i veselilo. Ni nestabilno vreme, uz često smenjivanje sunčanih i kišnih perioda, nije moglo da pokvari ovu maštovitu i raznovrsnu manifestaciju.

Najpre, o učesnicima: bila su zastupljena udruženja žena iz Rakovca, Grgurevaca, Pećinaca, Čerevića, pčelari iz Morovića, vinarije iz Banoštora, Čerevića, Sremske Kamenice, Ledinaca, Čortanovaca… Pored ostalih, svoje ručne radove su izložili Rakovčani Slavica i Neša Veselinović, a umetnička dela članovi udruženja “Beli majdan”: Đorđe Vojnović iz Ledinaca (slike i skulpture od ljusaka jaja), Milivoj Panzalović (vajarski radovi od otpadnog materijala) i Vera Žigić (slike na gljivama), oboje iz Rakovca, Đurđa Delač (radovi na tikvama)…

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: