• petak, 19. april 2024.
Če­tvo­ro­me­seč­ni po­sao za 70 rad­ni­ka
Šid
0 Komentara

Če­tvo­ro­me­seč­ni po­sao za 70 rad­ni­ka

27. mart 2012. godine

Sa kon­fe­ren­ci­je za no­vi­na­re

Op­šti­na Šid je ras­pi­sa­la jav­ni po­ziv za iz­vo­đe­nje jav­nih ra­do­va, kao i za do­de­lu jed­no­krat­ne nov­ča­ne po­mo­ći  pen­zi­o­ne­ri­ma či­ja su me­seč­na pri­ma­nja is­pod 10 hi­lja­da di­na­ra i so­ci­jal­no neo­be­zbe­đe­nim li­ci­ma sta­ri­jim od 65 go­di­na.
Pre­ma re­či­ma pred­sed­ni­ce Op­šti­ne Na­ta­še Cvjet­ko­vić, za jav­ne ra­do­ve iz op­štin­skog bu­dže­ta iz­dvo­je­no je 4,9 mi­li­o­na di­na­ra, a još če­ti­ri mi­li­o­na di­na­ra za tu na­me­nu sti­glo je od po­kra­jin­ske Vla­de.
– Jav­ni ra­do­vi na te­ri­to­ri­ji op­šti­ne or­ga­ni­zu­ju se u obla­sti so­ci­jal­ne za­šti­te, ko­mu­nal­nih de­lat­no­sti, ob­na­vlja­nju in­fra­struk­tu­re i za­šti­ti ži­vot­ne sre­di­ne. Jav­ni po­ziv tra­je do 12. mar­ta, a pra­vo uče­šća ima­ju me­sne za­jed­ni­ce, jav­na pred­u­ze­ća i usta­no­ve, kao i udru­že­nja gra­đa­na – re­kla je pred­sed­ni­ca Cvjet­ko­vić.
Bi­lja­na Sa­rap, po­moć­ni­ca pred­sed­ni­ce za so­ci­jal­nu po­li­ti­ku, re­kla je da će ra­do­vi po­če­ti kra­jem mar­ta ili po­čet­kom apri­la i tra­ja­će če­ti­ri me­se­ca i do­da­la:
– Na ovaj na­čin po­sao će do­bi­ti 70 ne­za­po­sle­nih sa evi­den­ci­je Na­ci­o­nal­ne slu­žbe za za­po­šlja­va­nje, a za­ra­da će iz­no­si­ti 102 di­na­ra ne­to po sa­tu.
Ka­da je reč o jav­nom po­zi­vu za do­de­lu jed­no­krat­ne nov­ča­ne po­mo­ći, pri­ja­vlji­va­nje tra­je do 20. mar­ta, a pri­jav­ni obra­sci se mo­gu pre­u­ze­ti na por­tir­ni­ci Op­štin­ske upra­ve i u me­snim kan­ce­la­ri­ja­ma.
– Mak­si­mal­no smo po­jed­no­sta­vi­li pro­ce­du­ru. Po­tre­ban je ja­nu­ar­ski od­se­čak pen­zi­je, fo­to­ko­pi­ja lič­ne kar­te i kar­ti­ca te­ku­ćeg ra­ču­na. Oni ko­ji ni­su u mo­guć­no­sti da lič­no do­đu u Op­šti­nu ili me­sne kan­ce­la­ri­je po se­li­ma, tre­ba­ju sa­mo da se ja­ve na te­le­fon 712-544 i mi će­mo do­ći kod njih – re­kla je pred­sed­ni­ca Na­ta­ša Cvjet­ko­vić, na­po­mi­nju­ći da će vi­si­na po­mo­ći za­vi­si­ti od bro­ja kan­di­da­ta, ali da sva­ka­ko ne­će bi­ti ma­nja od tri hi­lja­de di­na­ra.
U Op­šti­ni Šid pro­ce­nju­ju da pen­zi­o­ne­ra sa pri­ma­nji­ma is­pod 10 hi­lja­da di­na­ra ima 1.390, a sta­ri­jih od 65 go­di­na bez pri­ma­nja oko 690.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: