• petak, 12. jul 2024.
Noć muzeja
Vesti
1 Komentar

Noć muzeja

16. maj 2011. godine

Sremska Mitrovica – U ovogodišnjoj Noći muzeja u Carskoj palati u Sremskoj Mitrovici glavnu atrakciju predstavljale su borbe gladijatora, koje su za posetioce

upriličili momci iz Udruženja „Zlatni orao“ iz Kikinde. Prodajnu izložbu fruškogorskih vina iz Erdevika, Banoštora i Sremskih Karlovaca organizovalo je Udruženje poštovalaca vina „Marcus Aurelius Probus“ iz Sremske Mitrovice, a svilene bombone, karamele, šećerne kuglice i alvu na svom štandu nudio je bombondžija iz Čuruga. Baš kao u doba Rimljana, te noći u Carskoj palati mogla je da se proba i medovina, a suvenire koje su posetioci svojeručno bojili za uspomenu, obezbedile su suvenirnice „Ćoškić“ i „Hani bi“.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

Jedno reagovanje na “Noć muzeja”

  1. Djordje kaže:

    Lepo napisano i sazeto, ali bih voleo da je ipak malo opsirnije obradjena tema. Ipak je Noc muzeja znacajna manifestacija.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: