• četvrtak, 18. jul 2024.
U Banoštoru obeležen Međunarodni dan Dunava
Društvo | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

U Banoštoru obeležen Međunarodni dan Dunava

1. jul 2024. godine

Banoštor je uz bogat edukativni, zabavni i kulturni program po 13. put obeležio Međunarodni dan Dunava koji je i ove godine u organizaciji Turističke organizacije Beočin i Mesne zajednice Banoštor, uz Dunav u centru sela, okupio brojne posetioce, aktiviste, decu i učesnike u ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

Događaju je prisustvovao predsednik Skupštine opštine Beočin Nemanja Vilić koji je u svom obraćanju pozdravio sve prisutne, ističući važnost održavanja ovakvih manifestacija najpre za najmlađe sugrađane jer je njihov primarni cilj edukacija u oblasti očuvanja prirode i Dunava kao najvećeg prirodnog resursa opštine.

Vilić je poručio da Opština Beočin nastavlja sa afirmacijom naših sela ali i realizacijom projekta od značaja poput planirane izgradnje međunarodnog putničkog pristaništa, koje će Banoštor dodatno unaprediti kroz turizam i razvoj lokalnih potencijala.

Manifestaciju je svečano otvorio Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević koji je istakao da će opština Beočin kao i do sada imati nepodeljenu podršku Pokrajinske vlade i Sekretarijata za privredu i turizam u svim ključnim projektima za lokalni razvoj i dodao da je ovih dana u toku završna faza pripremne dokumentacije projekta izgradnje biciklističke staze od Novog Sada do Beočina koja će biti svojevrsna turistička atrakcija kako za bicikliste tako i za pešake.

Dobrodošlicu u Banoštor su svima poželele i direktorka Turističke organizacije Beočin Ljubica Savatić kao i predsednica Saveta Mesne zajednice Banoštor Dragica Krstić koje su istakle da je Dunav uz Banoštor danas mesto susreta dobrih ideja, kreativnosti i ljubavi prema svom kraju i prirodi koju zajedno treba da čuvamo.

Događaju je prisustvovao i zamenik predsednice opštine Beočin Stefan Tomović, direktori beočinskih osnovnih škola, predstavnici Rečne flotile Vojske Srbije i mnoge druge zvanice i gosti.

Program obeležavanja Međunarosnog dana Dunava počeo je nastupim susečkog crkvenog hora “Blagovestitelj” kao i nastupom beočinskog dečijeg hora “Sveti Vasilije Ostroški”. Uz ekološke radionice, puštanje zmajeva, folklorne igre KUD-a “Brile” i nastupe najmlađih učenika OŠ “Jovan Popović” u Banoštoru je dan počeo na najlepši način.

Posetioci su imali priliku da posete i lokalni bazar a za slatki predah od igre i druženja bile su besplatne krofne koje su pripremile članice lokalnog Udruženja žena “Jana”. Organizovano je takmičenje u pripremanju kotlića, a u večernjim časovima publika u Banoštoru će imala je priliku da uživa u nastupu novosadskog mešovitog hora “Mi & La” na štiklama.

Foto: Ismet Ademovski

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: