• četvrtak, 18. jul 2024.
Jovana Šubatlija i Slavko Stević vicešampioni Srbije
Sport
0 Komentara

Jovana Šubatlija i Slavko Stević vicešampioni Srbije

1. jul 2024. godine

Na najbitnijem takmičenju na državnom nivou ove godine, na Prvenstvu Srbije za seniore nastupilo je šest takmičara Atletskog kluba Srem iz Sremske Mitrovice, koji su osvojili tri medalje, dve srebrne i jednu bronzanu.

U trci na 5000 metara Jovana Šubatlija je osvojila srebrnu medalju sa rezultatom 19:22,53. Vreme nije išlo na ruku trkačima, po velikoj vrućini nije se moglo računati na dobar rezultat, ali osvojena je još jedna medalja u nizu sa državnih prvenstava.

Slavko Stević postao je vicešampion Srbije u skoku u vis. Očigledno mu nije bio dan jer je preskočio za njega skromnih 2.04m i titulu šampiona prepustio poletnom Emiru Rovčaninu iz Prijepolja, koji je doskočio do 2.08m.

Tara Žarić je nastupala u disciplini 3000m sa preprekama i osvojila bronzanu medalju. Iako još mlađa juniorka hrabro je prihvatila izazov i dokopala se medalje. Postigla je i lični rekord koji sada iznosi 13:05,84.

Teodora Samac je osvojila četvrto mesto u bacanju koplja rezultatom 45.54m u žestokoj konkurenciji i discipline koja je bila šlager dana.

Veliku borbu su vodile Adriana Vilagoš (60.46m) i Marija Vučenović (59.48m), završilo se u metar razlike, a ni trećeplasirana Đurić nije puno zaostajala sa dobačenih 54.35m.

Četvrtoplasirana je bila i Iva Bežanović koja je nastupala u disiciplini skok u vis. Preskočila je 1.70m i ovog puta ostala bez postolja.

Tamara Prekajac je u kvalifikacijama na 100m u grupi bila drugoplasirana sa novim ličnim i klupskim rekordom – 11.89 (dozvoljeni vetar +0.5). U finalu slabiji rezultat, 11.98 i ukupno šesto mesto. Sledećeg dana trčala je 200m, takođe klupski i lični rekord koji sada iznosi 24.63s, dovoljno za sedmo mesto. Konkurencija je bila izuzetno jaka, nastupile su sve najbolje sprinterke u našoj zemlji. Iz tog razloga Tamara je morala da trči maksimalno i u kvalifikacionoj i u finalnoj trci, a to je veoma naporno i teško. Prvo mesto je osvojila Milana Tirnanić iz pančevačke Panonije, koja je već iskusna takmičarka.

-Tamara ima tek 18 godina i još jednom je potvrdila da izrasta u vrsnu sprinterku, bila je najbolja od svih juniorki iz Srbije koje su nastupile na ovom prvenstvu. Predstoji joj još niz takmičenja, Ekipna prvenstva Srbije za seniore i juniore, kao finale Juniorskog prvenstva Srbije, gde se očekuja da u svojoj konkurenciji postigne zapažene rezutate, dostigne vrhunsku formu i pokuša da ostvari normu za Evropsko prvenstvo sledeće godine, a ona iznosi 11,80s – navode iz kluba.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: