• četvrtak, 18. jul 2024.
Uspeh mladih Laćaraca na Republičkoj “Pažljivkovoj smotri”
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Uspeh mladih Laćaraca na Republičkoj “Pažljivkovoj smotri”

12. jun 2024. godine

Ekipe “Trivini đaci” iz Laćarka i “Zmajevci” iz Sremske Mitrovice ostvarili su visoke rezultate na Republičkoj “Pažljivkovoj smotri”, koja se ove godine održala u Kragujevcu.

Učenici su pokazali zavidno znanje u oblasti poznavanja saobraćajnih pravila, mališani drugog razreda iz Laćarka Mila Milačić, Ana Radmanović, Luka Miščević i Aleksej Ovšek, predvođeni učiteljicom Dragicom Vukolić, osvojili su treće mesto, i uz diplome i pehare dobili i bicikle kao nagradu za pokazano znanje, dok je ekipa prvaka “Zmajevci” osvojila četvrto.

Tokom takmičenja, deca su imala priliku da pokažu svoje znanje rešavajući zadatke kroz igru, poligone i druženje. Ovakav pristup omogućava deci da steknu ispravne stavove o saobraćaju, o tome šta je bezbedno, a šta nije u različitim saobraćajnim situacijama, kao i da utvrde postojeća i usvoje nova znanja o bezbednom učešću u saobraćaju.

“Pažljivkova smotra” kao projekat Agencije za bezbednost Saobraćaja Republke Srbije je u proteklih šest meseci upriličena je u 80 lokalnih samouprava i okupila oko 120 hiljada dece, predškolaca i učenike prvog i drugog razreda, dok je na Republičkoj smotri u Kragujevcu tokom dva dana takmičenja učestvovalo oko 400 mališana iz 27 lokalnih samouprava.

Bravo, Laćarci!

Foto: OŠ “Triva Vitasović Lebarnik”/Fejsbuk

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: