• četvrtak, 18. jul 2024.
Preko dva miliona za nabavku građevinskog materijala
Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Preko dva miliona za nabavku građevinskog materijala

26. jun 2024. godine

Povodom Svetskog dana izbeglica, u Palati Srbija, komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević, zajedno sa ministrom informisanja i telekomunikacija Dejanom Ristićem, uručila je ugovore o saradnji sa 55 jedinica lokalne samouprave u cilju pomoći najugroženijim porodicama izbeglica i interno raseljenih lica sa njihovih teritorija.

U ime Opštine Pećinci ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za realizaciju pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja izbeglica dodelom pomoći u građevinskom materijalu primio je zamenik predsednika Opštine Zoran Vojkić.

-Ovim Ugovorom Komesarijat će nam dodeliti 2.160.000,00 dinara, a pećinačka lokalna samouprava će iz budžeta izdvojiti još 240.000,00 dinara. Dugogodišnja uspešna saradnja sa Komesarijatom rezultirala je veoma malim brojem izbegličkih porodica koje na teritoriji naše opštine nisu stambeno zbrinute. One porodice koje imaju svoje domove a koji nisu uslovni, uz ovu pomoć u vidu građevinskog materijala mogu dosta uraditi na poboljšanju uslova za život – rekao je Vojkić.

Komesarijat za izbeglice i migracije je za ovu namenu obezbedio 419.672.000 dinara, čime će, u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave, biti obezbeđena kupovina 144 seoskih kuća i 223 paketa građevinskog materijala.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: