• četvrtak, 18. jul 2024.
Predstavljen Lokalni akcioni plan za rodnu ravnopravnost
Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Predstavljen Lokalni akcioni plan za rodnu ravnopravnost

30. jun 2024. godine

Na sastanku Komisije za rodnu ravnopravnost Opštine Pećinci, Regionalna razvojna agencija Srem predstavila je predlog Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost za period 2024 – 2026. godina.

Kako je rekao direktor RRA Srem Milan Mirić, sredstva u iznosu od 300 hiljada dinara za izradu dvogodišnjeg Plana Opštini Pećinci je dodelio Zavod za ravnopravnost polova.

-Lokalni akcioni plan se odnosi na naredne dve godine i jako je važan zato što opredeljuje određene aktivnosti i mere, pa onda i projekte koji su vezani za unapređenje rodne ravnopravnosti. Moram da priznam da u Opštini Pećinci situacija prilično dobro izgleda. Kvote su, kada su u pitanju učešća žena i jednakost polova, vrlo zadovoljavajuće, ali uvek ima naravno prostora za unapređenje – rekao je Mirić.

Na sastanku su predloženi i projekti sa kojima bi Opština Pećinci mogla da aplicira za eksterna sredstva, bilo kod pokrajinskih ili republičkih nivoa vlasti, za unapređenje rodne ravnopravnosti na teritoriji opštine.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: