• nedelja, 16. jun 2024.
Pravi frajeri na maturu dolaze traktorom
Društvo | Hronika | Ruma | Vesti
0 Komentara

Pravi frajeri na maturu dolaze traktorom

9. jun 2024. godine

Nije moda što je nekad bila, a i omladina se menja. Karavan modernih traktora obeležio je, tako, matursko veče Srednje stručne škole „Stevan Petrović Brile“ u Rumi. Četvorica momaka, a sudeći po gestu rekli bismo momčina, na parking restorana umesto automobila parkirali su traktore. Kako drugačije, kad su završili smer poljoprivredni tehničar i želeli da pokažu odakle dolaze.

Marko Kovačević iz Pavlovaca, Vasa Cvetković iz Malih Radinaca, Nikola Tomić iz Pećinaca i Petar Matijević iz Vitojevaca bili su zvezde večeri kada su iz svojih traktora izašli doterani onako kako se i dolazi na maturu.

-Smatrali smo da je to najoriginalnije za naš smer i našu školu, a škola je bila dobra. A traktor smo naučili da vozimo i kod kuće i u školi, a videćemo da li će i devojkama da se svidi ideja, kaže Marko Kovačević iz Pavlovaca.

-Svako je doterao svoj traktor i to je ideja da se zna da dolazimo iz poljoprivredne škole u Rumi. Biće da smo veći frajeri ovako, mi vozimo skuplji traktor nego neko auto. Ja sad imam skoro 20 godina, a traktor kod kuće vozim od svoje pete – rekao je Vasa Cvetković iz Malih Radinaca.

-Hteli smo u skladu sa školom da dođemo traktorima i smatrali smo da bi to bilo lepo. Ovo su traktori koje vozimo na svojim njivama, samo smo ih malo doterali za večeras. Dobrih kola imate na putevima, a traktori se ređe viđaju i zato smo hteli da pokažemo naša vozila, kaže Nikola Tomić iz Pećinaca, dok njegov drug Petar Matijević iz Vitojevaca dodaje:
-Dugo smo pripremali sve ovo i sad vidim da je baš uspelo. Traktore smo spremili, oprali, nalickali. Morali smo da ispadnemo gospoda i šmekerice. Danas su poljoprivrednici jedina prava gospoda.

I dok bi se neko ponosio dobrim kolima, momci se ponose dobrim traktorima. Svako ima svoj sistem vrednosti, a ni devojke nisu ostale ravnodušne, pa je fotografisanja ispred traktora bilo na pretek.

-Sve su to momci kojima je prva želja bila da upišu baš ovaj smer poljoprivredni tehničar. Svi oni rade i na svojim gazdinstvima i na ponos su našoj školi, posebno ovakvom idejom, rekao je direktor SSŠ „Stevan Petrović Brile“ Aleksandar Mišković.

Momci su pokazali šta je vrednost i što bi se reklo šta nas sve ‘lebom ‘rani. A i video snimak objavljen na Fejsbuk i Instagram stranicama Sremskih novina doneo je i jedan zanimljiv komentar: „Traktorom možeš kupiti mercedes, a mercedesom traktor nikako“. A upravo zahvaljujući društvenim mrežama za Rumu i ovu školu čulo se širom Srbije.
S.B.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: