• nedelja, 19. maj 2024.
“Srem bez predrasuda” u Rumi
Srem bez predrasuda | Ruma
0 Komentara

“Srem bez predrasuda” u Rumi

21. april 2024. godine

U okviru projekta “U susret jednakosti – Srem bez predrasuda”, u organizaciji Sremskih novina, a uz podršku Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Ambasade SAD u Beogradu, održana je još jedna škola novinarstva za osobe sa invaliditetom, ovaj put u Rumi.

O odnosu i komunikaciji sa medijima, temama relevantnim za informisanje osoba sa invaliditetom, problemima sa kojima se ova kategorija stanovništva suočava, kao i mogućnostima organizovanja zajedničkih aktivnosti, predavači Sremskih novina razgovarali su sa polaznicima iz Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara “Srem” i Udruženja distrofičara Srema. Takođe, za polaznike je održana obuka u oblasti izrade nižih novinarskih formi.

Reakcije polaznika bile su pozitivne, a čvršća saradnja sa ovim udruženjima i mogućnost zajedničkog delovanja već su na vidiku.

Projekat “U susret jednakosti – Srem bez predrasuda” se realizuje u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD, a administrira Nezavisno udruženje novinara Srbije. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove NUNS i Ambasade SAD već isključivo autora.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: