• nedelja, 19. maj 2024.
Očišćeno Jarkovačko jezero
Društvo | Hronika | Inđija | Vesti
0 Komentara

Očišćeno Jarkovačko jezero

26. april 2024. godine

U susret Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka komunalnog otpada, kao i dosta kabastog otpada koji je zatim odnešen na opštinsku deponiju.

Pre toga, u Beški desetak aktivista i aktivistkinja je očistilo park “Karlshuld” i popravilo klupu u njemu, a zatim i park “Danica Jovanović”.

-Kod nas nema mnogo priče i velike politike. Nas zanimaju konkretni rezultati i rad za svako od naseljenih mesta naše opštine – rekao je tom prilikom Živan Živanović u ime užeg tima GG „Inđija i ti“.

-Zaštita životne sredine je jedna od vrednosti oko kojih smo se okupili pre četiri godine i na kojima insistiramo, podsetio je on i dodao:
-Sakupili smo otpad da pokažemo da nije teško odvojiti par sati za lepši i uređeniji život. Sa druge strane, bili smo tu i bilo nam je važno uklanjanje deponija u Novim Karlovcima, Novom Slankamenu, Maradiku i Krčedinu. Bila nam je važna i sadnja onih 700 platana na putu Novi karlovci-Novi Slankamen, ili, evo održavanje zelenila oko škole u Jarkovcima pre mesec dana. Građani to znaju i zato nam je i odziv na akcije dobar.

Nakon što su zavrnuli rukave i proveli nekoliko sati u sakupljanju komunalnog i kabastog otpada u Beški i okolini Jarkovačkog jezera, usledilo je druženje i zakuska na kojoj je dogovoreno da se ovakva akcija uskoro ponovi i u drugim naseljenim mestima.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: