• subota, 20. april 2024.
Plamen prijateljstva zasijao i u Donjem Tovarniku
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Plamen prijateljstva zasijao i u Donjem Tovarniku

8. mart 2024. godine

Plazma Sportske igre mladih (SIM) okupile su 7. marta u Sportskoj hali u Donjem Tovarniku mlade sportiste iz sve tri osnovne škole sa teritorije pećinačke opštine, koji su na „zelenom terenu“ edukativne radionice Zero Waste – Budi deo Igre – Sačuvajmo našu planetu prikazali veliku borbenost.

Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić i naša mlada sportistkinja Nina Subotić upalili su Plamen prijateljstva Plazma Sportskih igara mladih, a predsednik Đokić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog organizovanja Sportskih igara mladih u našoj opštini, jer kako je rekao, Igre su prilika da se mladi druže, takmiče ali i nauče nešto novo na „zelenom terenu“.

-Zahvalni smo organizatorima Plazma Sportskih igara mladih što su danas ovde sa nama, jer Opština Pećinci već duži niz godina ulaže u školski sport i razvoj amaterskog sporta. Rezultati su vidljivi, a samo prošle godine pećinačka futsal ekipa osvojila je treće mesto na državnom prvenstvu. Nastavićemo da ulažemo u sport i da decu naučimo prvim sportskim koracima, da ih sklonimo sa ulice i usmerimo na sportske hale i terene. Briga i ulaganja u školski sport su jedan od načina, ali i ovakva lepa, zanimljiva i edukativna takmičenja. Takođe, Opština Pećinci nastavlja i sa nagrađivanjem najuspešnijih mladih sportista, a svakako da je najzanimljivije za svu decu besplatno desetodnevno letovanje u Herceg Novom – rekao je predsednik Đokić.

Otvaranju Igara prisustvovali su i Milan Đokić, sekretar pećinačkog Sportskog saveza „Razvoj sportova“, Filip Komarica, direktor takmičenja SIM, Slobodan Popović, sportski direktor SIM i Miodrag Gogić, izvršni direktor Plazma Sportskih igra mladih, koji je tom prilikom istakao da mu je posebno zadovoljstvo što su SIM organizovane i u Donjem Tovarniku.

-Na jednom od prethodih Međunarodnom takmičenju u Splitu SIM su imale jednog takmičara iz Pećinaca. Rukovođeni time ponovo je odlučeno da se Plazma Sportske igre mladih održe u Pećincima, jer lokalna samouprava i predsednik Opštine Siniša Đokić imaju veliko razumevanje za razvoj sporta. Ovo je prilika da se deca takmiče, druže i uče toleranciji – rekao je Gogić, i dodao da će se najbolji iz pećinačke opštine plasirati na regionalno takmičenje koje će biti održano u junu, zatim sledi državno, da bi na kraju, ukoliko se plasiraju, prisustvovali i velikom međunarodnom takmičenju u Splitu, koje ove godine okuplja četiri zemlje iz regiona.

Takmičenje u Sportskoj hali bilo je revijalnog karaktera a pobedila je ekipa Plazmiše iz pećičanke Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“. Nakon otvaranja slede Sportske igre mladih u našoj opštini, na kojima će se učenici sve tri škole takmičiti u 6 disciplina, a pobednik će se plasirati na regionalno takmičenje.

Cilj takmičenja SIM je da učenici kroz igru i zabavu, u okviru ekološke radionice, steknu nova znanja o očuvanju životne sredine i značaju reciklaže. Ovo je već treća godina da su Sportske igre mladih deo globalne Coca-Cola inicijative “Svet bez otpada”. Kroz ekološku radionicu i poligon „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“ cilj je da se okupi što više mladih oko ideje značaja svakog pojedinca na očuvanju životne sredine.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: