• subota, 2. mart 2024.
Građevinski materijal za još pet izbegličkih porodica
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Građevinski materijal za još pet izbegličkih porodica

12. februar 2024. godine

Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić uručio je protekle nedelje izbegličkim porodicama sa teritorije pećinačke opštine ugovore o dodeli paketa građevinskog materijala za poboljšanje uslova stanovanja.

Vrednost projekta je 3.500.000 dinara, od čega je Komesarijat za izbeglice i migracije obezbedio 3.150.000, dok je Opština Pećinci izdvojila 350.000 dinara.

Predsednik Đokić je tom prilikom istakao da je Opština Pećinci dosta uradila na rešavanju stambenog pitanja izbeglih i interno raseljenih lica koja žive na teritoriji pećinačke opštine, što u velikoj meri, kako je rekao, doprinosi integraciji izbegličkih porodica u lokalnu zajednicu.

-Dugogodišnja uspešna saradnja sa Komesarijatom dovela do toga da je većina izbegličkih porodica na teritoriji naše opštine stambeno zbrinuta. Oni koji imaju svoje domove, ali nisu uslovni, uz ovu pomoć, u vidu građevinskog materijala sa kojim će renovirati svoje domove, mogu sebi i svojoj porodici da obezbede dobre uslove za život – rekao je Đokić, i dodao da Opština neće stati dok sve izbegličke porodice ne budu stambeno zbrinute.

Pomoć u paketima građevinskog materijala ovaj put dobilo je pet izbegličkih porodica iz pećinačke opštine, a vrednost svakog paketa je oko 700.000 dinara.

Nikola Kokir, rodom iz Hrvatske, već više od 20 godina sa porodicom živi u Deču u kući koja je stara, te je neophodna adaptacija kako bi svojoj petočlanoj porodici obezbedio bolje uslove za život.

-Ova pomoć dosta znači jer sam od svoje zarade ne bih uspeo do sledeće zime da renoviram kuću koja je u jako lošem stanju – kazao je Kokir.

Kako su rekli u opštinskom povereništvu za izbeglice građevinski materijal će biti isporučen na adrese korisnika.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: