• sreda, 21. februar 2024.
U “Keltskom selu” 30.000 posetilaca
Društvo | Hronika | Inđija | Vesti
0 Komentara

U “Keltskom selu” 30.000 posetilaca

23. januar 2024. godine

Protekla godina za Opštinu Inđija, kada je turizam u pitanju, bila je izuzetno uspešna. Brojni turistički lokaliteti, bogata gastro ponuda, kao i turističke atrakcije u Inđiji učinile su je veoma interesantnom za veliki broj turista.

-O tome svedoči i podatak od preko 30.000 posetilaca samo u našem tematskom parku “Keltsko selo”, kaže Uroš Trifunović, direktor Turističke organizacije Opštine Inđija.

Porodice sa decom najzastupljenija su kategorija u okviru posetilaca, a u toku prethodne godine održano je mnoštvo manifestacija na teritoriji Opštine Inđija među kojima zasigurno prednjači “Beška fest”, koji iz godine u godinu izrasta u jedan ozbiljan festival, koji ima međunarodni karakter i čini Bešku veoma posećenom u danima trajanja ove manifestacije.

-Takođe, 2023. godinu ćemo svakako pamtiti po realizaciji prve sezone projekta “Srpska Kapadokija”, odnosno letenja balonima na topao vazduh iznad Krčedinske Ade, ističe Trifunović. Krčedinska Ada je sama po sebi izuzetno popularan lokalitet, a nakon realizacije prve sezone letenja balonima, Ada je postala centar zbivanja turističke ponude Inđije.

Realizovano je oko 900 letova i uzevši u obzir kompleksnost i sve poteškoće na realizaciji ovog projekta možemo reći da je prva sezona ovog projekta veoma uspešna, zaključio je direktor Trifunović.

-Neke od novina mogli smo da vidimo već na samom početku nove godine. Kao potpuno novi događaj, organizovali smo Božićnu povorku koja je privukla pažnju mnogima, pre svega, meštanima Inđije, a zatim i mnogim medijima na nacionalnom nivou. Nadam se i verujem da će ova povorka postati tradicionalni događaj u prazničnom periodu i da ćemo je u narednim godinama učiniti još lepšom i masovnijom. U fokusu 2024. godine svakako će biti nova sezona u Keltskom selu za koje pripremamo mnogo novih sadržaja, kao i druga sezona projekta “Srpska Kapadokija”.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: