• nedelja, 25. februar 2024.
U 2023. godini poginula 134 pešaka, policija apeluje na oprez
Društvo | Hronika | Vesti
0 Komentara

U 2023. godini poginula 134 pešaka, policija apeluje na oprez

19. januar 2024. godine

Pešaci su već godinama jedna od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju, s tim u vezi Policijska uprava u Sremskoj Mitroci uputila je apel vozačima da dodatnu pažnju usmere na njih.

Kako se navodi u apelu, u toku 2023. godine, u saobraćajnim nezgodama u Republici Srbiji poginula su 134 pešaka. Čak četvrtina poginulih pešaka život je izgubila na mestima na kojima njihova bezbednost nije smela biti dovedena u pitanje: na pešačkim prelazima, autobuskim stajalištima, trotoarima i u zonama škola.

U cilju što veće bezbednosti pešaka, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije apeluje na vozače motornih vozila da povećaju svoju opreznost i smanje brzinu kretanja vozila, pre svega u blizini pešačkih prelaza i u zonama škola.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: