• sreda, 6. decembar 2023.
Zimska služba spremna za prvi sneg
Hronika | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Zimska služba spremna za prvi sneg

14. novembar 2023. godine

Od 15. novembra zvanično počinje sa radom zimska služba koja će biti u pripravnosti sve do 31. marta 2024. godine, a tim povodom u bazi firme “Hidrograđevinar” održana je smotra mehanizacije.

I ove godine Preduzeće “Sirmiumput” posao zimskog održavanja saobraćajnica poverilo je firmi “Hidrograđevinar” koja će biti zadužena za oko 200 kilometara puteva u gradu i okolnim selima.

-Svake godine “Hidrograđevinar” obnavlja svoj vozni park, i sada je nabavljena nova mašina, kamion troosovinaca novije generacije koji će odgovoriti svim zahtevima na putevima. Od 15. novembra svi zaposleni u ovoj firmi su u nultom stepenu pripravnosti, radnici će se prilagođavati situaciji u skladu sa vremenskim uslovima. Molimo vozače i učesnike u saobraćaju da prilagode svoju brzinu uslovima na putu u narednom periodu dok traje zimska sezona – apelovao je direktor Preduzeća “Sirmiumput” Mihajlo Stević i istakao da je sva mehanizacija spremna za zimsku sezonu.

Smotru zimske službe zajedno sa saradnicima obavio je Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice.

-Kompletna zimska mehanizacija je ispravna, sa dovoljnim zalihama soli, rizle i drugih abrazivnih materijala. Bez obzira što je trenutno lepo vreme, zima brzo dolazi. Ugovorom je predviđeno 40 miliona dinara sa PDV-om za ove svrhe, obuhvatajući održavanje 130km lokalnih puteva i 85 kilometara prioritetnih saobraćajnica prema stepenima priorita – rekao je Petar Samardžić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: