• petak, 12. jul 2024.
U Staroj Pazovi održan 15. Defile prijateljstva
Hronika | Stara Pazova
0 Komentara

U Staroj Pazovi održan 15. Defile prijateljstva

2. novembar 2023. godine

Defile prijateljstva ove godine u staropazovačkom parku pozdravila je petnaesta generacija predškolaca PU “Poletarac“. Pesmicama i recitacijama o dobroti i ljubavi najmlađi su preneli plemenite poruke svojim starijim prijateljima.

Puštanjem crvenih balona označili su početak 15. Defilea prijateljstva, koji je blagoslovio protojerej stavrofor Danilo Stegnjaić, panzionisani paroh golubinački.

Kolona predvođena osobama sa invaliditetom uputila se centrom Stare Pazove od Gradskog parka ka Trgu Zorana Đinđića gde se prisutnima obratila Jelica Despot, predsednica Društva za afirmaciju invalida “Feniks” iz Stare Pazove.

-Ovaj defile organizujemo da bismo jačali prijateljstvo među ljudima i ljubav prema sredini u kojoj živimo. Danas, kada je ljubavi sve manje, kada ni brat brata ne poštuje, mi, osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju zajedno sa Centrom za socijalni rad, pokušavamo da se socijalizujemo i što bolje povežemo sa svojom sredinom. Svi koji su zdravi, hodaju i kojima nije potrebna pomoć drugog lica, treba da budu sa nama i pomognu. Budimo zajedno jer samo tako možemo da opstanemo i da budemo ono za šta nas je Bog stvorio, da širimo ljubav i ne vodimo rat. Hoćemo da budemo puni razumevanja za sve ljude ovoga sveta – poručila je Jelica i zahvalila se svima, koji su sa “Feniksom” organizovali ovu manifestaciju.

To su Centar za socijalni rad Stara Pazova – Dnevni boravak za mlade i odrasle sa invaliditetom “Moj kutak u gradu“, Udruženje paraplegičara “Fruška gora – Srem“, Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih Inđija i Stara Pazova, Srednja i osnovna škola “Anton Skala“, Crveni krst, Predškolska ustanova “Poletarac“, JKP “Čistoća“, Kolo srpskih sestara, Aktiv žena SKUD “Heroj Janko Čmelik“ i Društvo za pomoć MNRO.

-Naš pokrovitelj je uvek Opština Stara Pazova, a veliku zahvalnost dugujemo i donatorima Makromediji, Mediusu i Miletu Božiću iz Čikaga – istakla je predsednica Feniksa.

Okupljeni sugrađani na Trgu srdačno su pozdravili nastupe mlađih folklornih grupa staropazovačkih kulturno-umetničkih društava “Branko Radičević“ i “Heroj Janko Čmelik“.

Kao i uvek, Defile prijateljstva završen je posluženjem, domaćim kiflama, sokovima i slatkišima.

B. Topalović

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: