• subota, 9. decembar 2023.
Počinje sa radom Dramska sekcija pećinačkog КC
Društvo | Hronika | Pećinci | Kultura
0 Komentara

Počinje sa radom Dramska sekcija pećinačkog КC

3. novembar 2023. godine

Dramska sekcija КCP startuje sa radom u nedelju, 5. novembra u sali pećinačkog Кulturnog centra sa početkom u 12.00 časova. I ove školske godine Кulturni centar Pećinci omogućio je za decu predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta sa teritorije pećinačke opštine priliku da steknu osnovna znanja iz oblasti glume.

Po rečima vršioca dužnosti direktora pećinačkog КC, Slobodana Stankovića tokom septembra sprovedene su ankete u osnovnim školama na teritoriji opštine Pećinci koje su pokazale da zainteresovanost dece i mladih za bavljenje scenskim stvaralaštvom ne manjka.

-Skoro osamdesetoro dece osnovnoškolskog uzrasta se prijavilo za dramsku sekciju čije pohađanje je potpuno besplatno zahvaljujući podršci pećinačke lokalne samouprave. Polaznicima je omogućeno da budu deo kreativnog procesa u stvaranju pozorišne predstave, kao i da javno nastupaju na raznim takmičenjima i manifestacijama“ – rekao je Stanković.

Upis novih polaznika u Dramsku sekciju КC vršiće se svake nedelje počevši od 5. novembra, a sekcija će se održavati nedeljom od 12.00 do 15.00 časova na sceni pećinačkog Кulturnog centra.

Pored osnova glume, deca i mladi biće u prilici da nauče ili usavrše tehniku glasa, dikciju, scenski pokret i scenske igre, što će sve, prikazati na kraju školske godine kada će dobiti i diplome za uspešno savladane časove glume. Dodatne informacije mogu se dobiti putem broja telefona: 022/2436-237.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: