• subota, 2. mart 2024.
Karatisti “Železničara” uspešni na Državnom kupu za nade i pionire u Čačku
Sport
0 Komentara

Karatisti “Železničara” uspešni na Državnom kupu za nade i pionire u Čačku

27. novembar 2023. godine

Karatisti inđijskog “Železničara” ponovo su zablistali, ovog puta na Državnom Kupu koji je održan u Čačku u konkurenciji 400 plasiranih takmičara.

Prvo mesto na Kupu Srbije izborila je Aleksandra Bodrožić u katama savladavši svoje protivnice u četiri dobijena meča. Ona je pobedila Stojnić Anđelu iz Nove Varoši rezultatom 3:0, Maksimović Đurđu iz Raške sa 3:0, zatim Unu Knežević iz beogradskog kluba Unsu rezultatom 3:0 i u finalu Robulj Teodoru iz Pančeva rezultatom 2:1.

Drugo mesto izborio je Luka Žarković u kategoriji -45kg. On je u četiri meča savladao svoje protivnike i to Stojović iz Požarevca sa visokih 8:0, Lazarevića iz Milanovca sa 4:1, Manojlovića iz Kragujaevca sa 4:1, da bi u finalu izgubio od Mrdaka iz Kulskog Hajduka sa 1:2.

Treće mesto i bronzanu medalju izborio Jovan Popović u kategoriji -52kg. On je dobio Vujinovića iz Pančevačke Mladosti sa 2:0 i Panića iz Diplomatika sa 3:1 ali je u polufinalu izgubio od Miletića iz Hajduka sa 2:6 i zauzeo treću poziciju.

Manje sreće imali su Aleksa Marković u kategoriji +52kg, Aleksandar Pajić u kategoriji -52kg, Elena Ćakić u kategoriji +44kg, kod pionira Marko Lavrek u kategoriji borbe -50kg i Uroš Grmuša u kategoriji -40kg, u katama Tamara Marković.

Željko Mandić, trener šampionke Kupa Srbije Aleksandre Bodrožić veoma je zadovoljan njenim nastupima i očekuje još ovakvih šampionskih rezultata.

Trener borbaša Nikola Mandić takođe je izrazio zadovoljstvo nastupima njegovih takmičara u veoma jakoj konkurenciji ali i kaže da uvek mogu bolje i više što su i dokazali ove godine gde je Luka Žarković postao šampion Balkana, dok je Jovan Popović bio šampion Balkana  prošle godine.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: