• ponedeljak, 4. decembar 2023.
Bolji uslovi za đake u “Bajićevoj” školi
Hronika | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Bolji uslovi za đake u “Bajićevoj” školi

21. novembar 2023. godine

Od ove školske godine učenici u Osnovnoj školi “Slobodan Bajić Paja” u Sremskoj Mitrovici fizičko vaspitanje rade na novom parketu zahvaljujući sredstvima u iznosu od 5,6 miliona dinara koje je izdvojio Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Tim povodom pokrajinski sekretar za omladinu i sport Dane Basta sa predstavnicima lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović, kao i direktorkom ove obrazovne ustanove Marijom Han, obišao je rekonstruisani objekat.

Pokrajinski sekretar uverio se da đaci u “Bajićevoj” školi sada imaju mnogo bolje uslove za bavljenje sportom i istakao značaj dobre saradnje sa Gradom Sremska Mitrovica.

-U Sremskoj Mitrovici vidimo dobrog partnera za dalja ulaganja u sportsku infrastrukturu, zamenjen je pod i u osnovnoj školi u Noćaju. Nastavićemo dalje sa ulaganjima, imali smo konstruktivan sastanak sa čelnim ljudima Grada. U protekle tri godine od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu uloženo je dosta sredstava, oko 38 miliona dinara, u sportske klubove i infratrukturu – rekao je Basta.

Načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo podsetio je kako je nekada izgledao pod u fiskulturnoj sali “Bajićeve” škole i zahvalio se Pokrajinskoj vladi na ulaganjima u Sremsku Mitrovicu, kako bi zajedničkim snagama stvorili adekvatne uslove za najmlađe i privukli ih sportu.

Direktorka škole istakla je da su učenici zadovoljni novim izgledom sale za fizičko što će doprineti još boljim rezultatima koje beleže učenici ove obazovne ustanove na raznim takmičenjima, a nakon rekonstrukcije poda stigle su i nove medalje, odbojkaši i odbojkašice iz “Bajićeve” prvaci su Gradskog takmičenja u obe konkurencije.

*Tekst objavljen u okviru projekta “Sport za sve, u gradu i selu!” koji je sufinansiran sredstvima Grada Sremska Mitrovica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: