• nedelja, 19. maj 2024.
Кrov nad glavom za sedam porodica u inđijskoj opštini
Društvo | Inđija
0 Komentara

Кrov nad glavom za sedam porodica u inđijskoj opštini

7. novembar 2023. godine


Projekat koji zajednički finansiraju Ministartsvo za brigu o selu i inđijska opština omogućio je mladim bračnim parovima da dođu do krova nad glavom, stambeno su zbrinute dve porodice u Beški, i Novom Slankamenu, kao i jedna porodica u Novim Кalrovcima. Četvoročlana porodica Novaković iz Novog Slankamena jedna je od sedam porodica koje su danas potpisale ugovor sa predsednikom Opštine Inđija Vladimirom Gakom o kupovini seoske kuće sa okućnicom, a supruga i majka dvoje dece Ivana Novaković kaže da je ovo bio najprihvatljiviji način da njena porodica reši stambeno pitanje:
-Procedura nije bila komplikovana, kuću smo veoma brzo našli i dosadašnji vlasnici su spremni da nam je ustupe i pre završetka papirologije, kaže Ivana Novaković, zadovoljna što će njena porodica napokon imati svoj dom.
Podršku u administrativnom delu posla mladim bračnim parovima pruža opštinska Agencija za ekonomski razvoj, koja je koordinator za resornim ministarstvom i lokalnom samoupravom.
-Sredstva koja izdvajamo uvećali smo ove godine na milion ipo dinara u skladu sa rastom cena nekretnina na tržištu, jer nam je iskrena namera da pomognemo bračnim parovima da kupe jednu od kuća na selu, i da ujedno oživimo sela, kaže Ivana Pejović – Ševrt, direktorka Agencije za ruralni razvoj.
Samo nekoliko dana posle potisivanja ugovora sa studentima, predsedniku opštine bilo je zadovoljstvo da potpiše ugovore i sa budućim vlasnicima kuća na selu, mladim bračnim parovima kojima je pružena stambena sigurnost.
-Evo zašto, između ostalog, kažemo da je Inđija najbolje mesto za porodicu, zato što mislimo na svaki njen korak i pomažemo u rešavanju najvećih teškoća, posebno za mlade parove, i to ćemo nastaviti i ubuduće, poručio je Gak.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: