• sreda, 6. decembar 2023.
Zbog pranja novca i utaje poreza uhapšeni vlasnici firme iz Sremske Mitrovice
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Zbog pranja novca i utaje poreza uhapšeni vlasnici firme iz Sremske Mitrovice

28. oktobar 2023. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UКP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Poreskom policijom, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, u nastavku akcije na suzbijanju korupcije, uhapsili su Z. B. (1952) i LJ. A. (1967) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela pranje novca i poreska utaja.

Z. B. formalni vlasnik i odgovorno lice PD „Progresija“ doo Sremska Mitrovica i LJ. A. faktični vlasnik ovog preduzeća se sumnjiče da su tokom 2021. i 2022. godine sa odgovornim licima nekoliko privrednih društava protiv kojih su inače podnete krivične prijave u prethodnom periodu, a na osnovu ispostavljenih lažnih faktura za navodno isporučene palete, prenosili novac sa tekućeg računa „Progresija“ na tekuće račune ovih privrednih društava.

Кako se sumnja Z. B. i LJ. A. su zahtevali od odgovornih lica preduzeća da izvrše dalje transferisanje novca na tekuće račune fizičkih lica koja su takođe procesurina u prethodnom periodu, a koja su taj novac podizala i vraćala Z. B. i LJ. A. Oni su taj novac koristili, kako se sumnja, za svoje potrebe iako su znali da potiče iz kriminale delatnosti.

Na ovaj način su, kako se sumnja, stekli protivpravnu imovinsku korist od 46.682.800 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: