• ponedeljak, 4. decembar 2023.
Sekretar Basta obišao rekonstruisani košarkaški teren u Rakovcu
Društvo | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

Sekretar Basta obišao rekonstruisani košarkaški teren u Rakovcu

2. oktobar 2023. godine

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i predsednica Opštine Beočin Biljana Janković obišli su danas rekonstruisani košarkaški teren u okviru Odeljenja OŠ „Jovan Grčić Milenko“ u Rakovcu.

Investicija koju je u potpunosti finansirao resorni sekretarijat iznosla je gotovo pet miliona dinara.

Na otvorenom terenu škole postavljena je nova multifunkcionalna podloga, zaštitne mreže i ograde, iscrtan je košarkaški teren i postavljeni su novi koševi.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta istakao je značaj ovog terena, koji će omogućiti učenicima ove škole i ostaloj deci da se aktivnije uključe u sport.

-Uradili smo dobar posao – rekonstrukciju košarkaškog terena u okviru Odeljenja OŠ ′Jovan Grčić Milenko′, jer je resorni sekretarijat prepoznao potrebe opštine Beočin i Rakovca. Na ovaj način pokazujemo da želimo da ulažemo u sport i razvoj sportske infrastrukture u svim lokalnim samoupravama, kako u gradovima, tako i u manjim sredinama na području Vojvodine. Cilj je da se naša deca nesmetano i bezbedno bave sportom – naglasio je Basta.

Predsednica Opštine Beočin Biljana Janković zahvalila je Pokrajini na velikoj podršci u rekonstrukciji terena, ali i u brojnim drugim realizovanim projektima u ovoj opštini.

-Reč je o projektu ′Nova škola – nova igrališta za decu′, koji je finansiran iz pokrajinskog budžeta. Posebno je značajno što će osim đaka naše škole i sva ostala deca imati mogućnost da koriste ovaj moderni teren i odlične uslove za sport. Tako doprinosimo i njihovom zdravijem i kvalitetnijem detinjstvu – istakla je Jankovićeva i dodala da će ova opština i dalje konkurisati za sredstva koja omogućuju obnavljanje sportskih terena pri školama.

Direktor OŠ „Jovan Grčić Milenko“ Dragan Mitić istakao je da radost mališana najviše govori o značaju novog košarkaškog terena.

-Na ovom mestu se ranije nalazio košarkaški teren koji je bio u vrlo lošem stanju, sa oštećenim koševima. Sada je sve novo i moderno. To će puno značiti i deci, ali i našim građanima koji žele da se uključe u sportske aktivnosti – naveo je Mitić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: