• ponedeljak, 4. decembar 2023.
Miholjski susreti sela 7. oktobra u Ogaru
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Miholjski susreti sela 7. oktobra u Ogaru

2. oktobar 2023. godine

Miholjski susreti sela, koji se ove godine održavaju u subotu, 7. oktobra, od 16.00 časova, u dvorištu Aksentijevog kućerka u Ogaru, posvećeni su očuvanju narodne tradicije, običaja i kulture, sa posebnim akcentom na značaju kukuruza u životu ljudi nekada, ali i sada.

“Njegovo visočanstvo kukuruz je biljka koja ima višestruku primenu u ishrani i svakodnevici Sremaca, pa mi na našoj manifestaciji pripremamo kačamak, kokice, proju, kolače na “kurzovini”, ali i lutkice i šešire od kukuruzovine, pravimo “čardake od čokanja” i takmičimo se u brzom ručnom krunjenju kukuruza” – kaže Ljubica Bošković, direktorka Turističke organizacije opštine Pećinci.

Na manifestaciji se očekuje učešće preko 20 udruženja žena iz Srema, Vojvodine, beogradskih opština i cele Srbije sa bogatim i raznovrsnim štandovima.

“U kulturno-zabavnom programu učestvuju folklorna i pevačka društva iz opštine Pećinci, učenici Osnovne škole i vrtića iz Ogara, Bane Rosić – Leteća gitara iz Novog Sada, Jelena Nedeljković, glumica amaterskog pozorišta iz Pećinaca, a za kraj manifestacije smo ostavili našeg dragog prijatelja Baneta Krstića i Garavi sokak da svojom muzikom i dobrom energijom začine manifestaciju. Koncert počinje u 18.30 časova” – najavila je Ljubica Bošković

Organizator manifestacije je Turistička organizacija opštine Pećinci, pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu i Opštine Pećinci, a uz podršku Udruženja žena „Ogarčanke“, Udruženja građana „Ogarnizacija“, Kulturnog centra Pećinci i Mesne zajednice Ogar.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: