• petak, 24. maj 2024.
47. rođendan pećinačke srednje škole
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

47. rođendan pećinačke srednje škole

20. oktobar 2023. godine

Srednja Tehnička škola „Milenko Verkić Neša“ iz Pećinaca obeležila je, u ponedeljak 16. oktobra, četrdeset sedam godina postojanja i rada, polaganjem venca na spomen obeležje i prigodnim programom u pećinačkom Kulturnom centru, koji su pripremili učenici i nastavnici ove škole.

Kako je rekla direktorka ove ustanove Sanja Dujić, svih godina postojanja pećinačke srednje škole, trudili su se da obezbede što bolje uslove za izvođenje nastave, kao i za boravak, uređenjem školskog prostora i organizovanjem različitih vannastavnih aktivnosti.

-Pored kvalitetne nastave, učenicima je potrebno ponuditi sadržaje kroz koje mogu da ispolje svoj talenat, ali i sadržaje kroz koje mogu da se razvijaju kako bi postali što bolji ljudi. Danas kada živimo u vremenima koja pred nas stavljaju različitie izazove, trudimo se da kod učenika razvijamo odgovoran odnos prema zdravlju, okolini, prema sebi, ali i prema drugima. Kao jedina srednja škola na teritoriji opštine Pećinci, imamo veliku podršku lokalne samouprave kojoj ovom prilikom želim da se zahvalim na svemu što čine za nas i što imaju razumevanja za naše potrebe kako bismo na najbolji način obavljali obrazovno-vaspitnu delatnost – rekla je Dujić.

Prigodnim recitalom pećinačkih srednjoškolaca i polaganjem venca obeležen je Dan škole, a sutradan je u pećinačkom Kulturnom centru premijerno izvedena predstava “Šešir profesora Koste Vujića”. Predstavu o delu i životu čuvene poslednje generacije profesora Koste Vujića je pripremila nastavnica informatike Biljana Rašković u saradnji sa nastavnicima srpskog i engleskog jezika i verske nastave. U predstavi glume učenici ove škole, narator je bio Nikola Naić, a Aleksandar Jovičić se našao u ulozi čuvenog profesora. Voditelj programa je bila Tamara Damjanović.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: