• subota, 30. septembar 2023.
Gradonačelnica ugostila učesnike Srem Folk Festa FOTO
Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Gradonačelnica ugostila učesnike Srem Folk Festa FOTO

14. avgust 2023. godine

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović ugostila je danas predstavnike nekoliko gostujućih ansambala na ovogodišnjem Srem Folk Festu. Tom prilikom razmenjeni su prigodni pokloni, a prva žena grada na Savi uputila je poziv folklorašima da se ponovo vrate u Mitrovicu.

-Hvala vam što ste deo jedne od najvećih manifestacija u gradu. Srem Folk Fest je omiljen među našim sugrađanima, a cenjen i poštovan na međunarodnoj sceni. Iz godine u godinu učesnici ga čine većim, a u prilog tome govori posećenost koja samo raste. Tome ste svakako svojom igrom, pesmom i kostimima doprineli i vi. Festival je dobra prilika da se međusobno upoznamo, nešto novo naučimo o drugim kulturama, tradiciji, narodima, ali i da sklopimo prijateljstva – rekla je gradonačelnica.

Milovanović je dodala da veruje da sa Festivala niko neće otići ravnodušan kući, kako učesnici, tako ni posetioci.

Predstavnici ansambala iz Gruzije, Španije, Grčke, Meksika, Slovačke i Hrvatske koji su prisustvovali prijemu složili su se da organizacija festival zaslužuje čistu peticu, te izrazili oduševljenje publikom, Mitrovčanima i samim gradom.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: