• sreda, 27. septembar 2023.
Održana sednica Štaba za vanredne situacije opštine Beočin
Društvo | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

Održana sednica Štaba za vanredne situacije opštine Beočin

21. jul 2023. godine

U Opštini Beočin juče je održana sednica Štaba za vanredne situacije na kojoj su predočeni prvi izveštaji nadležnih službi nakon olujnog nevremena koje je u sredu u večernjim časovima pogodilo područje opštine Beočin.

U trenutku nevremena sve raspoložive dežurne službe i ekipe bile su na terenu pružajući pomoć građanima, sanacija ugroženih područja započeta je odmah po smirivanju oluje a juče je od ranih jutarnjih časova i nastavljena.

Ekipa beočinske vatrogasne jedinice spasila je u trenutku nevremena, u šumi u naselju Dunav destoro ljudi, među kojima je bilo i petoro dece.

Svi glavni putevi na teritoriji opštine Beočin su prohodni a saobraćaj se odvija uglavnom bez zadržavanja.

Usled snažne oluje, velika šteta prouzrokovana je na mnogim javnim i privatnim objektima i površinama, oštećena su brojna vozila a pojedini delovi opštine ostali su bez snabdevanja električnom energijom na čijem rešavanju dežurne službe Elektrodistribucije rade.

Nakon održane sednice Štaba, Opština Beočin formirala je Кomisiju za evidentiranje nastale štete i ovim putem pozivaju se građani da prijave oštećenja inspekcijskim službama Opštinske uprave Beočin pozivom na broj 021 870 260 ili putem mejla office@beocin.ls.gov.rs, kao i na pisarnici Opštine Beočin (Svetosavska 25). Takođe, meštani okolnih sela štetu mogu prijaviti i u prostorijama područnih mesnih zajednica.
U prijavi je potrebno navesti sledeće podatke:
Ime i prezime
Кontakt telefon
Adresu i broj oštećenog objekta / parcele
Priložiti miniimum tri fotografije oštećenog područja

Dežurne ekipe Javnog komunlanog preduzeća „Beočin“ nastavljaju u punom kapacitetu da rade, a u narednim danima se očekuje i pojačanje dodatnom mehanizacijom i korpama koje će omogućiti efikasniju saniciju štete prouzrokovane padom stabala na više objekte.

Ovim putem upućujemo apel svim našim sugrađanima da samoinicjativno ne uklanjaju granje i stabla sa srušenih električnih vodova i da probleme prijavljuju inspekcijskim službama na gore navedeni kontakt.

Istovremeno, pozivaju se svi građani da se savesno i odgovorno zajednički uključe i očiste manje površine i pokupe granje na mestima gde je to moguće.

Za veće intervencije građanima je na raspolaganju JКP „Beočin“ putem linije 021 871 245.
Prijave problema u vezi sa snabdevanjem električnom energijom građani mogu uputiti putem kontakt centra Elektrodistribucije 021/421-066, 021/421-068.
Za sve ostalo, na raspolaganju su dežurne službe pozivom na brojeve
192 Policija
193 Vatrogasna služba
194 Hitna pomoć
021 871 869 Fabrika vode

foto: Ismet Ademovski; Beočinski portal

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: