• subota, 30. septembar 2023.
Bus-buba skup okupio preko 60 vozila
Društvo | Zabava | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Bus-buba skup okupio preko 60 vozila

10. jul 2023. godine

Proteklog vikenda u Pećincima je održan prvi Bus-buba skup, koji je okupio blizu 130 učesnika sa preko 60 vozila iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Rumunije. U subotu je konvoj Folksvagenovih starih kombija i popularnih buba prodefilovao pećinačkom opštinom, a učesnici su posetili Kupinovo i Donji Tovarnik, nakon čega su, u popodnevnim satima, oldtajmeri bili izloženi na šetalištu u Pećincima.

Skup je juče posetio i predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić, koji je tom prilikom istakao da je opština Pećinci bogatija za jednu lepu manifestaciju, kakvu do sada nije imala. On je izrazio nadu da su se učesnici dobro zabavili, da su naučili ponešto o istoriji i kulturi ovog kraja i da će sa sobom poneti lepu sliku o opštini Pećinci.

Gosti su u Kupinovu posetili Etno kuću Putnik, a u Donjem Tovarniku Svinjarsku kolebu i mini zoo vrt. Sa kultuno-istorijskim nasleđem naše opštine upoznala ih je direktorka Turističke organizacije opštine Pećinci Ljubica Bošković, a Mesna zajednica Donji Tovarnik je za učesnike skupa priredila ručak u lovačkom domu.

Bus-buba skup trajao je tri dana, a u petak i subotu su u večernjim časovima u kampu u Pećincima organizovane žurke za učesnike. Gosti su ispraćeni u nedelju nakon doručka, a kako je rekao organizator Skupa Petar Popović, imali su samo reči pohvale za prvi Bus-buba skup.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: