• nedelja, 14. jul 2024.
Bolji uslovi za boravak učenika u seoskoj školi u Svilošu
Društvo | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

Bolji uslovi za boravak učenika u seoskoj školi u Svilošu

12. jul 2023. godine

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković obišla je područno odeljenje Osnovne škole „Jovan Popović“ u Svilošu gde su nedavno završeni radovi na renoviranju i opremanju školskog objekta koje je finansirala Opština Beočin.

U susret novoj školskoj godini i povratku đaka u klupe, u ovoj seoskoj školi urađena je neophodna izolacija plafona, postavljena je nova rasveta, kupljena su dva klima uređaja koja će, kako u toplijim danima, učenicima značiti i za grejanje tokom zimskog perioda a nabavljen je i novi projektor koji će se koristiti za potrebe nastave. Takođe, Opština je omogućila i zamenu i ugradnju neophodne PVC stolarije.
Prema rečima predsednice opštine Beočin, Biljane Janković ulaganja u školske objekte u Beočinu su jedan od ciljeva lokalne samouprave na kome će se intenzivno raditi u narednom periodu.


-U proteklih godinu dana imala sam priliku da obiđem sve školske objekte na području naše opštine i zahvaljujući dobroj saradnji sa direktorima upoznata sam sa potrebama i problemima sa kojima se suočavaju naše škole. Nakon višedecenijskog zanemarivanja, smatram da je važno odmah početi sa ulaganjima jer bezbednost i uslovi boravka dece u školama svima trebaju biti apsolutni prioritet. Nešto ćemo moći da rešimo iz sopstvenog budžeta i u relativno kratkom roku, a za krupnije projekte lokalna samouprava dobila je podršku Pokrajine tako da nas tokom ove i sledeće godine čeka veliki posao na uređenju i renoviranju školskih objekata – rekla je Janković i dodala da je važno da se ne izdvajaju manja područna odeljenja u beočinskim selima od velikih školskih objekata u Beočinu i Suseku.

Janković se ovom prilikom sastala sa direktorkom Osnovne škole „Jovan Popović“ iz Suseka Tatjanom Кrstić koja se zhavalila Opštini Beočin na podršci i saradnji i istakla da je škola putem konkursa Pokrajine uspela da dobije sredstva i za ugradnju školskih ormarića za sve učenike. Prema njenim rečima, ova novina se, na radost svih đaka koji neće morati više da putuju sa teškim školskim torbama, očekuje tokom naredne školske godine u svim objektima susečke škole.

Foto: Ismet Ademovski

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: