• ponedeljak, 11. decembar 2023.
Za stambeno zbrinjavanje izbeglica skoro dva miliona dinara
Društvo | Vesti | Beočin
0 Komentara

Za stambeno zbrinjavanje izbeglica skoro dva miliona dinara

20. jun 2023. godine

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković u Palati Srbija u Beogradu potpisala je ugovore kojima su, po ovogodišnjim završenim konkursima Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, Opštini Beočin dodeljena sredstva namenjena stambenom zbrinjavanju i poboljšanju uslova stanovanja izbeglica i interno raseljenih lica.

-Prema odluci Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, opština Beočin će na osnovu dobijenih sredstava ali i finansijskim učešćem lokalne samouprave, raspolagati budžetom od 1,95 miliona dinara za kupovinu kuće sa okućnicom za jednu izbegličku porodicu, dok će za poboljšanje uslova stanovanja dodelom građevinskog materijala za izbegličke porodice raspolagati sa 1,6 miliona dinara, a za interno raseljena lica sa 800.000 dinara. Drago nam je što je po završenim ovogodišnjim konkursima Komeserijata i opština Beočin jedna od jedinica lokalnih samouprava koje su dobila sredstva. Verujem da ćemo na lokalu ovim budžetom uspeti da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije – istakla je predsednica Janković nakon potpsivanja ugovora.

foto: Ismet Ademovski

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: