• petak, 22. septembar 2023.
Početkom jula dva Javna poziva za kupovinu seoskih kuća za izbeglice
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Početkom jula dva Javna poziva za kupovinu seoskih kuća za izbeglice

21. jun 2023. godine

Grad Sremska Mitrovica je još od nezaboravljene „Oluje“ aktivno učestvovao u zbrinjavanju porodica koje su izbegle sa područja bivše SFRJ.

-Kroz saradnju sa Komesarijatom za izbeglice i migracije, Grad je uspeo da realizuje veliki broj različitih projekata za stambeno rešenje izbeglih lica. Bilo da su finansirani iz budžeta Republike Srbije uz učešće Grada ili su bili deo Regionalnog stambenog programa, svakako su obezbedili velikom broju porodica krov nad glavom – rekao je načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Dražen Riđošić.

Do sada je Grad uspešno sproveo desetine projekata koji su obuhvatili kupovinu preko 60 seoskih kuća, dodelu 5 montažnih kuća, dodelu više od 180 paketa građevinskog materijala i izgradnju 3 stambene zgrade sa ukupno 104 stambene jedinice.

Pored stambenog zbrinjavanja, Grad Sremska Mitrovica svake godine pomaže izbegličke porodice dodelom ogreva, jednokratne novčane pomoći za kupovinu lekova, kao i dodelom paketa hrane. Sremska Mitrovica i dalje aktivno sprovodi projekte za stambeno zbrinjavanje izbeglih lica.

-Početkom jula ćemo raspisati dva Javna poziva za kupovinu seoskih kuća i dodelu građevinskog materijala za izbeglice – zaključio je Riđošić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: