• petak, 22. septembar 2023.
Udruženje sportskih ribolovaca “Čikov” Sremska Rača
Sport | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Udruženje sportskih ribolovaca “Čikov” Sremska Rača

1. maj 2023. godine

Uredili stazu za pecanje na Bosutu

Prve prolećne dane članovi Udruženja sportskih ribolovaca “Čikov” iz Sremske Rače iskoristili su kako bi uredili stazu za pecanje na reci Bosut.

Prema rečima predsednika Udruženja Milenka Jovića ova aktivnost bila je predviđena godišnjim planom koji je usvojen na Skupštini održanoj krajem januara.

-Namera nam je bila da napravimo pistu za takmičenje na lokaciji Lipice na reci Bosut. U realizaciju ovog posla krenuli smo zahvaljujući podršci naših meštana i lokalne samouprave, koja nam je pomogla da nabavimo sav potreban materijal. Teren smo očistili, tarupirali, postavili bagremove stubove, iskopali pozicije i izrezali građu koju nam je obezbedila Šumarija. Kada nam vremenski uslovi dozvole nastavićemo sa postavljenjem konstrukcije platformi i dasaka. U planu nam je da na prilazu pisti stavimo šljaku i posadimo sadnice drveća. Nakon toga očistićemo obalu reke Bosut od smeća, kao i našu plažu u Rači gde se družimo i održavamo takmičenja – rekao je Milenko Jović, predsednik Udruženja sportskih ribolovaca “Čikov” iz Sremske Rače.

On dodaje da se povodom otvaranja nove piste planira ribolovačka manifestacija, kada bi trebalo da se održi i prvo takmičenje ribolovaca. Učestvovaće pet udruženja, pecaće se na plovak, a u planu je da to bude krajem maja.

-Mi smo prošle godine napravili takmičenje u fider ribolovu, na kome je učestvovalo 14 pecaroša. To ćemo organizovati i ove godine, a za datum smo odredili nedelju, 23. jul. U Rači imamo tri reke: Drinu, Savu i Bosut i baš zbog toga smo želeli da iskoristimo taj naš potencijal i prirodnu lepotu sela, te da se preko ovog Udruženja okupljamo i zajedno družimo. Takođe, cilj nam je omasovljavanje i podmlađivanje članstva i organizovanje takmičenja u pecanju za žene – kaže predsednik Milenko Jović i dodaje da je na podršci koju mu pružaju zahvalan lokalnoj samoupravi i klubu “Fider” iz Sremske Mitrovice.

Član ovog Udruženja Slobodan Nedeljković ističe da će ovog leta ribolovci organizovati još neke radne akcije u selu, kako bi meštani videli da oni svojim radom doprinose sredini u kojoj žive i da žele da budu korisni.

Inače, Udruženje sportskih ribolovaca “Čikov” iz Sremske Rače osnovano je 2010. godine. Broji tridesetak članova koji učestvuju na brojnim takmičenjima pod pokroviteljstvom Ribolovačkog saveza Vojvodine i beleže zapažene rezultate. Do sada su najveći uspeh postigli juniori koji su 2017. godine osvojili treće mesto ekipno u Ligi mladih Vojvodine.

Sanja Mihajlović

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: