• sreda, 17. april 2024.
Predstavljena knjiga za decu Petra Tereka
Kultura | Vesti | Šid
0 Komentara

Predstavljena knjiga za decu Petra Tereka

25. maj 2023. godine

U etno ambijentu, smeštenom u srcu sela Višnjićeva, održana je promocija knjige za decu „Knjiga koja je čuvala tajnu“, autora Petra Tereka. Ova knjiga je podržana na konkursu od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Opštine Šid, a izdavač je Narodna biblioteka „Simeon Piščević“ Šid. Promocija knjige održana je u saradnji Udruženja žena „Filip Višnjić“ Višnjićevo na čelu sa predsednicom Udruženja Gordanom Škorić i direktorkom OŠ „Filip Višnjić“ iz Višnjićeva Vladicom Stojaković.

Promociju knjige vodila je knjižničarka Dečijeg odeljenja Narodne biblioteke “Simeon Piščević” Goca Arsenović. U svojstvu recenzenta i lektora, profesor Dušan Lukić je na slikovit način dočarao prisutnima o kakvoj se knjizi radi, uz napomenu da pored dece, treba i svaki odrastao čovek da je pročita. Potom je priliku da priča o sebi i knjizi dobio i sam autor koji je, između ostalog, otkrio da se radi o knjizi za najmlađe čitaoce, za sve koji se sa radošću sećaju detinjstva, knjizi “punoj tajni mirnog i tajnovitog grada, dogodovština njegovih stanovnika, velikih ljubitelja proze i poezije, priča o družini posebnoj i nadaleko hvaljenoj”.

Istakao je da je ovom knjigom želeo da deci probudi maštu, da ih poveže sa velikanima grada Šida na samo deci svojstven način, da dočara sremske navike, gostoprimstvo i sve ono na šta je i sam ponosan u ovim predelima.

Teodora Ristić, učenica trećeg razreda Osnovne škole „Filip Višnjić“ iz Višnjićeva, čitala je stihove pesmica o poznatim Šiđanima. Publiku su prvenstveno činili đaci od prvog do četvrtog razreda ove škole sa svojim učiteljicama i roditeljima. Prepun hol Etno postavke „Filip Višnjić“ opet je pokazao ljubav prema pisanoj reči i kulturnim dešavanjima.

Jovana Bakajlić

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: