• utorak, 3. oktobar 2023.
Posledice nevremena u Čereviću
Društvo | Vesti | Beočin
0 Komentara

Posledice nevremena u Čereviću

28. maj 2023. godine

Građani koji imaju problem mogu ga prijaviti i inspekcijskim službama Opštinske uprave Beočin pozivom na broj 021 870 260 ili putem mejla vesna.popovic@beocin.ls.gov.rs

Usled obilne količine padavina na teritoriji opštine Beočin prouzrokovana je šteta, a najveće posledice nevremena pretrpelo je naselje Čerević gde je poplavljeno nekoliko ulica i oštećena  brojna domaćinstva.

U trenutku padavina, raspoložive dežurne ekipe i službe bile su na terenu, a danas je nastavljena sanacija ugroženih područja.

Svi glavni putevi na teritoriji opštine Beočin su prohodni, a saobraćaj se odvija uglavnom bez većih zadržavanja.

Prema izveštaju beočinske vatrogasne jedinice koji je danas predočen na vanrednom zasedanju opštinskog Štaba za vanredne situacije, padavinama su najviše pogođene ulice Nikole Igića, Branka Radičevića i Dušana Savića Dode kao i pojedina domaćinstva iz drugih ulica u Čereviću.

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković je sa saradnicima, dežurnim ekipama i direktorima javnih preduzeća JKP „Beočin“ Srđanom Stepanovim i JP „Toplana“ Jovanom Svirčevićem obišla teren i razgovarala sa građanima. 

-U ovom trenutku je najvažnije da radimo na čišćenju ulica i da građanima pomognemo da raščiste svoja dvorišta. Pored dežurnih ekipa Javnog komunalnog preduzeća „Beočin“ koje čiste ulice angažovane su i privatne firme koje pomažu sugrađanima u saniranju posledica nevremena kako na ulicama tako i u domaćinstvima. Nevreme je ostavilo posledice u gotovo svim okolnim selima Beočina i posebno se zahvaljujem vatrogasnoj i policijskoj službi koje su bile uz građane kao i svima koji nam pomažu – istakla je predsednica Janković tokom obilaska terena.

Ona je dodala da je količina padavina koja je zadesila Srem ovom prilikom opomena da lokalne samouprave moraju da deluju preventivno i da se više povede računa o odvodnim sistemima i infrastrukturi koja će zahtevati dodatna ulaganja ali dugoročnija rešenja.

-Ono što sada možemo da uradimo je da prilikom čišćenja ulica, dodatno očistimo i kanale za odvod gde je to moguće ali to je samo prvi korak. Veliki posao nas čeka jer ćemo nastojati da obnovimo i oštećene ulice koje su godinama zanemarivane i nisu održavane. Nastavljamo sa procenom štete i pozivam građane da inspekcijskim službama prijave problem – rekla je predsednica Janković.

S obzirom na uslove na terenu i vremenske prilike nadležne službe nastavljaju dežurstva i biće angažovana sva raspoloživa dodatna mehanizacija na području Beočina i svih okolnih mesnih zajednica u slučaju većih padavina.

Građani koji imaju problem mogu ga prijaviti i inspekcijskim službama Opštinske uprave Beočin pozivom na broj 021 870 260 ili putem mejla vesna.popovic@beocin.ls.gov.rs

Radi praćenja situacije na teritoriji opštine i donošenja daljih koraka, naredna sednica Štaba za vanredne situacije zakazana je za ponedeljak u 14 časova.

foto: Ismet Ademovski

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: